Ταμείο για την ενίσχυση της κρουαζιέρας σχεδιάζει η Νότια Κορέα

Ταμείο για την ενίσχυση της κρουαζιέρας σχεδιάζει η Νότια Κορέα

35
Ταμείο για την ενίσχυση της κρουαζιέρας σχεδιάζει η Νότια Κορέα

Η Νότια Κορέα σχεδιάζει τη δημιουργία ενός ταμείου, αξίας 78 εκατ. ευρώ (US $83.300.000), προκειμένου να ενισχύσει οικονομικά την εθνική βιομηχανία κρουαζιέρας, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Αλιείας και Ωκεανών της Κορέας, Kim Young- Suk.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αδυναμίας της βιομηχανίας της κρουαζιέρας για τη χώρα αποτελεί η Korea Cruise Line, διαχειρίστρια εταιρεία κρουαζιερόπλοιων, η οποία ξεκίνησε τη δραστηριότητα της στα τέλη του 2015 αλλά απέτυχε λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Το ταμείο θα δημιουργηθεί κυρίως με κονδύλια του ιδιωτικού τομέα, με την επένδυση της Κορεατικής κυβέρνησης να αγγίζει το 10% του συνολικού κεφαλαίου, δήλωσε ο Kim Young-Su

Ο αριθμός των επιβατών κρουαζιέρας που επισκέφτηκαν τη Νότια Κορέα κατά το 2016 άγγιξε τα 2,2 εκατομμύρια, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από το 2015. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τουρισμού της Κορέας, η συγκεκριμένη αύξηση οφείλεται κυρίως στην σημαντική εισροή κινέζων τουριστών.

Τονίζεται πως, από το 2010, ο αριθμός των ταξιδιωτών κρουαζιέρας στη Νότια Κορέα αυξάνεται με μέσο ετήσιο ρυθμό 47%.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.