Συμμαχία στο ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα στην Γερμανία αλλάζει τα δεδομένα

Συμμαχία στο ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα στην Γερμανία αλλάζει τα δεδομένα

192
Συμμαχία στο ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα στην Γερμανία αλλάζει τα δεδομένα

Όχι μία, ούτε δύο αλλά τρεις γερμανικές ναυπηγοεπισκευαστικές μονάδες αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συνεργαστούν, δημιουργώντας μία νέα συμμαχία που θα φέρει την ονομασία «German Dry Docks Group». Οι εταιρείες που αποφάσισαν να συμμαχήσουν, βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Μπρεμερχάφεν και είναι οι εξής: German Dry Docks (GDD), BREDO Dockgesellschaft (BREDO) και Mützelfeldwerft.

Το νέο επιχειρηματικό σχήμα, που θα αρχίσει να παρέχει τις ναυπηγοεπισκευαστικές υπηρεσίες του από την 1η Φεβρουαρίου 2017, έχει θέσει ως στόχο να μειωθεί το κόστος λειτουργίας των συνεργαζόμενων μονάδων του και βέβαια να επωφεληθούν και οι πελάτες των τριών συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, που πλέον θα μπορούν με μεγαλύτερη άνεση να επιλέγουν τον επιθυμητό για τους ίδιους χρόνο και τόπο της επισκευής των πλοίων τους.

Οι τρεις ναυπηγοεπισκευαστικές μονάδες θα διατηρήσουν την αυτονομία τους, ενώ επικεφαλής της συμμαχίας θα τεθούν οι Guido Försterling (GDD) και Dirk Harms (BREDO). Όπως σημειώνει ο Försterling, η συνένωση των δυνάμεων των τριών εταιρειών θα επιτρέψει όχι μόνο τη μεταφορά τεχνογνωσίας μεταξύ τους αλλά και την δυνατότητα προσφοράς άκρως ανταγωνιστικών τιμών, στέλνοντας ένα «ισχυρό μήνυμα στον διεθνή ανταγωνισμό». Από την πλευρά του ο Dirk Harms δηλώνει ότι «κεντρικό στοιχείο της στρατηγικής είναι η συνεργασία» μεταξύ των τριών αυτόνομων επιχειρήσεων προς όφελος των επιχειρήσεων αλλά και των πελατών τους.

Να σημειωθεί ότι στο νέο όμιλο που δημιουργείται, τον German Dry Docks Group, θα ανήκουν, επίσης, και ναυπηγοεπισκευαστικές μονάδες σε Γερμανία αλλά και Ολλανδία. Συνολικά, εννέα μονάδες θα βρίσκονται υπό την ομπρέλα του.

 

Φωτό: germandrydocks-magazine.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.