Ο ποταμός Έλβα κρατά το κλειδί της ανταγωνιστικότητας της Βόρειας Θάλασσας

Ο ποταμός Έλβα κρατά το κλειδί της ανταγωνιστικότητας της Βόρειας Θάλασσας

296
Ο ποταμός Έλβα κρατά το κλειδί της ανταγωνιστικότητας της Βόρειας Θάλασσας

Ο λιμένας του Αμβούργου επιδιώκει την ολοκλήρωση των έργων της εκβάθυνσης του διαύλου ναυσιπλοΐας στις εκβολές του ποταμού Έλβα, και συγκεκριμένα στις περιοχές του Κάτω και του Άνω Έλβα. Πρόκειται για ένα έργο στρατηγικής σημασίας για το Αμβούργο, που αν εν τέλει υλοποιηθεί θα δώσει σημαντική αναπτυξιακή ώθηση  στον γερμανικό λιμένα σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Το εάν το έργο της εκβάθυνσης του Έλβα και επέκτασης του διαύλου ναυσιπλοΐας θα ολοκληρωθεί, εξαρτάται από την απόφαση στην οποία θα καταλήξει το Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο στη Λειψία, το οποίο εξετάζει τα νομικά και τεχνικά ζητήματα που άπτονται του έργου και αφορούν την προσαρμογή του διαύλου ναυσιπλοΐας για πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με βάθος 14,5 μέτρων.

Εκπρόσωποι τόσο της πόλης του Αμβούργου όσο και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας υποστήριξαν ενώπιον του δικαστηρίου την χρησιμότητα του έργου και τα οφέλη που θα προκύψουν από την υλοποίησή του, ενώ εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την θετική απόφαση του δικαστηρίου, η οποία αναμένεται να εκδοθεί στις 9 Φεβρουαρίου. Σε περίπτωση που η απόφαση είναι θετική, τότε τα έργα της εκβάθυνσης του Έλβα θα ξεκινήσουν άμεσα, όπως σημειώνει η λιμενική αρχή του Αμβούργου.

 

Φωτό: hafen-hamburg.de

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.