Νέα κρουαζιερόπλοια από τα ναυπηγεία της Γερμανίας

Νέα κρουαζιερόπλοια από τα ναυπηγεία της Γερμανίας

352
Νέα κρουαζιερόπλοια από τα ναυπηγεία της Γερμανίας

Το 2016 υπήρξε ένα έτος καμπής για την γερμανική ναυπηγική βιομηχανία, με πολλές παραγγελίες νέων πλοίων και κυρίως κρουαζιερόπλοιων, ενώ μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων τα γερμανικά ναυπηγεία επιχείρησαν να καταστούν εκ νέου ανταγωνιστικά. Καθώς φαίνεται και το 2017 θα είναι ένα εξίσου καλό έτος για τις γερμανικές ναυπηγικές μονάδες.

Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε στα ναυπηγεία MV Werften στο Βίζμαρ η τελετή κοπής των πρώτων κομματιών χάλυβα για τα δύο νέα κρουαζιερόπλοια της αμερικάνικης Crystal River Cruises, η οποία ειδικεύεται σε ποτάμιες κρουαζιέρας.

Τα δύο νέα πλοία, τα «Crystal Debussy» και «Crystal Ravel» είναι κατηγορίας «Rhein-Class». Το μήκος τους θα φτάνει τα 135 μέτρα και το πλάτος τους τα 11, ενώ η χωρητικότητά τους θα αγγίζει τους 3.100 gt. Έτος παράδοσής τους είναι το 2018. Έκαστο πλοίο θα διαθέτει 55 καμπίνες, όλες με μπαλκόνια και θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 106 επιβάτες.

Να σημειωθεί ότι στο βιβλίο παραγγελιών των τριών ναυπηγικών μονάδων MV Werften για την επόμενη πενταετία υπάρχουν παραγγελίες για 4 πλοία για ποτάμιες κρουαζιέρες, τρία μέγα-γιοτ για την εταιρεία Crystal Yacht Expedition Cruises, καθώς και δύο κρουαζιερόπλοια κατηγορίας «Global Class» για την εταιρεία Star Cruises.

Αλλά και τα γερμανικά ναυπηγεία Meyer Werft στο Πάπενμπουργκ διάγουν καλές ημέρες καθώς συνεχίζονται εντατικά οι εργασίες κατασκευής του νέου κρουαζιερόπλοιου της ασιατικής εταιρείας Dream Cruises, που θα φέρει το όνομα «World Dream». Το τελευταίο θα έχει χωρητικότητα 151.300 gt, μήκος που θα φτάνει τα 335 μέτρα και πλάτος τα 39,7, ενώ θα μπορεί να φιλοξενεί 3.300 επιβάτες και να αναπτύσσει ταχύτητα 23 κόμβων.

 

Φωτό: crystalcruises.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.