Η Hyundai βρίσκει τα λιμάνια της Πολωνίας πιο ελκυστικά από του Βελγίου

Η Hyundai βρίσκει τα λιμάνια της Πολωνίας πιο ελκυστικά από του Βελγίου

313
Η Hyundai βρίσκει τα λιμάνια της Πολωνίας πιο ελκυστικά από του Βελγίου

Ο μεγαλύτερος πολωνικός λιμένας, το Γκντανσκ, βίωσε το 2016 ένα ισχυρό αναπτυξιακό σοκ, επιτυγχάνοντας να βρεθεί μεταξύ των έξι μεγαλύτερων λιμένων της Βαλτικής, καταγράφοντας για έκτο συναπτό έτος αύξηση στην διακίνηση εμπορευματικών αγαθών. Το 2017 αναμένεται να είναι εξίσου επιτυχές για το Γκντανσκ με τις καλές ειδήσεις να έχουν αρχίσει ήδη να έρχονται, με πρώτη την απόφαση της Hyundai για διακίνηση των οχημάτων που παράγει στην ανατολική Ευρώπη μέσω του Γκντανσκ προς την Βρετανία.

1

Συγκεκριμένα, η κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία Hyundai ανακοίνωσε ότι μέρος των αυτοκινήτων που παράγει στο τσέχικο εργοστάσιό της κοντά στο χωριό Nošovice θα μεταφέρονται πλέον με φορτηγά αυτοκίνητα και τραίνα προς το Γκντανσκ και από εκεί θα μεταφέρονται δια θαλάσσης προς τον βρετανικό λιμένα του Τίλμπουρι, στον Τάμεση. Ο εκτιμώμενος όγκος των αυτοκινήτων που θα εξάγονται σε ετήσια βάση από τον πολωνικό λιμένα θα ανέλθει σε περίπου 50.000 αυτοκίνητα.

Έχει ενδιαφέρον ότι η Hyundai προτίμησε το Γκντανσκ αντί του βελγικού λιμένα του Ζεεμπρούγκε, που μέχρι τώρα χρησιμοποιούσε, καθώς ο πολωνικός λιμένας έχει πολλά περισσότερα πλεονεκτήματα: καλύτερη γεωγραφική θέση, εκσυγχρονισμένες υποδομές, βελτιωμένες διατροπικές συνδέσεις με την ενδοχώρα της ανατολικής Ευρώπης.

2

Πλέον, σε εβδομαδιαία βάση και για τα επόμενα τρία χρόνια πλοία της εταιρείας “K” Line European Sea Highway Services (KESS) θα συνδέουν το Γκντανσκ με τον βρετανικό λιμένα του Τίλμπουρι. Το πρώτο πλοίο της εταιρείας που έδεσε στο Γκντανσκ στις 5 Ιανουαρίου ήταν το EMS Highway (Ro Ro cargo) με σημαία Κύπρου.

 

Φωτό: portgdansk.pl

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.