Βιβλίο με τα 100 χρόνια του American P&I Club

Βιβλίο με τα 100 χρόνια του American P&I Club

192
Βιβλίο με τα 100 χρόνια του American P&I Club
J. Arnold Witte (Donjon Marine Co., Inc., Board Chairman of the American P&I Club), Joseph E.M. Hughes (Chairman & CEO, SCB Inc.)

Το American P&I Club ιδρύθηκε στη Νέα Υόρκη σχεδόν έναν αιώνα πριν. Για τον εορτασμό των πρώτων του 100 χρόνων, εκδόθηκε το βιβλίο με τίτλο The American Club: A Centennial History.

Το βιβλίο αφηγείται την πορεία του Club στο πέρασμα 10 δεκαετιών ναυτιλιακής ιστορίας και Ναυτασφάλισης, όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και παγκοσμίως. Ο συγγραφέας του είναι ο κος. Richard Blodgett, πρώην δημοσιογράφος της Wall Street Journal, ο οποίος έχει γράψει και την ιστορία του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης και των εταιρειών Kohler and Co. και JP Morgan Chase & Co.

Ο Πρόεδρος του American Club, κος. Arnold Witte της εταιρείας Donjon Marine Co., Inc., σχολίασε:

«Τα P&I clubs αν και βαρύνουσας σημασίας, είναι από τις λιγότερο γνωστές πτυχές του ναυτιλιακού κόσμου. Το βιβλίο The American Club: A Centennial History αποκαλύπτει την πλούσια παράδοση των clubs υπό το πρίσμα του μοναδικού P&I Club στην Αμερική. Νιώθω πολύ ευτυχής που καταφέραμε να καταγράψουμε για τις επόμενες γενιές, τις προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει το American Club στο πέρασμα των χρόνων και είμαστε υπερήφανοι για όλα τα επιτεύγματα και τα οφέλη που έδωσε σε όλους εκείνους που εργάζονται γενικότερα στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία και στη Ναυτασφάλιση.»

Το American Club ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 1917. Το Club ξεκίνησε να λειτουργεί όταν ξέσπασε πόλεμος στην Ευρώπη. Εκείνη την εποχή η P&I ασφάλιση ήταν διαθέσιμη κατά κύριο λόγο από τα clubs στο Ην. Βασίλειο και τη Σκανδιναβία. Το American Club ιδρύθηκε για να υπάρχει στις ΗΠΑ ένας αξιόπιστος πάροχος ναυτασφαλιστικής κάλυψης, ως αποτέλεσμα των επί του εμπορίου κυρώσεων που είχαν επιβληθεί σε Αμερικανούς πλοιοκτήτες από την Κυβέρνηση της Αγγλίας, το 1916.

Το Club ήταν δημιούργημα του κ. W. H. LaBoyteaux, Προέδρου της Johnson & Higgins, κορυφαίος αμερικάνικος Μεσίτης Ναυτασφαλίσεων εκείνη την περίοδο. Το Club γνώρισε άμεσα επιτυχία απολαμβάνοντας την υποστήριξη πολλών από τις σημαντικότερες πλοιοκτήτριες εταιρείες της Αμερικής.

Το μέγεθος του αμερικανικού εμπορικού στόλου σημείωσε έντονες διακυμάνσεις στις δεκαετίες του ’20 και του ’30. Παρ’ όλο που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, από εκείνη την περίοδο και έπειτα, σημείωσε μια συνεχή πτώση. Από τη δεκαετία του 1950 και μετά, παρατηρήθηκε μια σταθερή ανάπτυξη στον παγκόσμιο εμπορικό στόλο. Ωστόσο όλη αυτή η ανάπτυξη γινόταν εκτός των ΗΠΑ.

Παρ’ όλο που το Club εισήγησε το πρώτο του μη- αμερικάνικης σημαίας μέλος το 1980, φιλοδοξούσε στα χρόνια που ακολούθησαν μεγαλύτερη ανάπτυξη διεθνώς. Οι φιλοδοξίες αυτές απέκτησαν δυναμική το 1995, όταν το Club εφάρμοσε μια σημαντική στρατηγική για επέκταση και διαφοροποίηση. Η στρατηγική με τον τίτλο Vision 2000, προέβλεπε νέα ηγεσία, την επέκταση της συμμετοχής στο Club και διεθνώς, την εγκατάσταση γραφείων στο εξωτερικό, την ανάπτυξη νέων ασφαλιστικών προϊόντων κάλυψης και πολλές άλλες πρωτοβουλίες σχεδιασμένες να τοποθετήσουν το Club στην πρώτη γραμμή μεταξύ των εφάμιλλων οργανισμών.

Joseph E.M. Hughes (Chairman & CEO, SCB Inc.), Dorothea G. Ioannou (Senior Vice President, Global Business Development Director, SCB Inc.), Vincent J. Solarino (President & COO, SCB Inc.), J. Arnold Witte (Donjon Marine Co., Inc., Board Chairman of the American P&I Club)
Joseph E.M. Hughes (Chairman & CEO, SCB Inc.), Dorothea G. Ioannou (Senior Vice President, Global Business Development Director, SCB Inc.), Vincent J. Solarino (President & COO, SCB Inc.), J. Arnold Witte (Donjon Marine Co., Inc., Board Chairman of the American P&I Club)

Το 1988 το American Club έγινε ολοκληρωτικά μέλος του International Group των P&I Clubs. Η συνεργασία αυτή των κυριότερων ασφαλιστικών εταιρειών παρέχει πολύ μεγάλη ασφάλεια και τεχνικούς πόρους στη ναυτιλιακή κοινότητα. Επιπλέον, στηρίζει τα ευρύτερα ενδιαφέροντα της βιομηχανίας σαν μία από τις σημαντικότερες ναυτιλιακές φωνές.

Ο κ. Joe Hughes, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της διαχειρίστριας εταιρείας του American Club, Shipowners Claims Bureau, Inc., δήλωσε επίσης:

«Σήμερα, το American Club έχει απόλυτα διεθνές χαρακτήρα, προσφέροντας το ευρύτερο φάσμα ναυτασφαλιστικών προϊόντων και είναι μεγαλύτερο και πιο επιτυχημένο από ποτέ. Στην αρχή της εκατονταετούς χρονιάς του, το 85% του ασφαλιζομένου τονάζ του Club βρίσκεται εκτός της Βόρειας Αμερικής. Αυτό που ιδρύθηκε το 1917 ως το American Club για να εξυπηρετεί την αμερικανική βιομηχανία, έχει γίνει με μεγάλη επιτυχία το American Club που υπηρετεί την παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα, χτίζοντας πάνω στις σταθερές αξίες της μακράς παράδοσής του.»

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.