Αύξηση της παραγωγής και των εξαγωγών σιτηρών της Ρωσίας

Αύξηση της παραγωγής και των εξαγωγών σιτηρών της Ρωσίας

117
Αύξηση της παραγωγής και των εξαγωγών σιτηρών της Ρωσίας

Oι εξαγωγές σιτηρών της Ρωσίας προς τις χώρες του Συνδέσμου Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), έχουν ήδη αυξηθεί κατά το διπλάσιο κατά το τρέχον γεωργικό έτος, σύμφωνα με αξιωματούχους της Ρωσίας. Το τρέχον γεωργικό έτος στη Ρωσία διαρκεί από την 1 Ιουλίου του 2016 μέχρι τις 30 Ιουνίου 2017. Τα κράτη-μέλη της ASEAN είναι η Ινδονησία, η Μαλαισία, οι Φιλιππίνες, η Σιγκαπούρη, η Ταϊλάνδη, το Μπρουνέι, η Καμπότζη, το Λάος, τη Μιανμάρ και το Βιετνάμ. Σε αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο, η Ρωσία παρέδωσε περίπου 587.000 τόνους σιτηρών στην περιοχή, και πιο συγκεκριμένα 467.000 τόνων σίτου και 118 τόνους καλαμπόκι.

Σύμφωνα με την ρυθμιστική αρχή, η πρόβλεψη περί των εισαγωγών σιτηρών από τις χώρες της ASEAN αυξήθηκε σε 38 εκατ. τόνους.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το 2016 η συγκομιδή σιτηρών της Ρωσίας ξεπέρασε τους 119 εκατ. τόνους, η χώρα μπορεί σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο να εξάγει 40 εκατ. τόνους σε αυτό το γεωργικό έτος, όπως δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας Αλεξάντερ Tkachev.

Το 2015, η Ρωσία εξήγαγε 33,9 εκατ. τόνους. Στις ημέρες της Σοβιετικής Ένωσης, η συγκομιδή σιτηρών στην επικράτεια της σύγχρονης Ρωσίας ήταν μεγαλύτερη. Ενδεικτικά, το 1978 η συγκομιδή ανήλθε σε 127,8 εκατ. τόνων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.