Προσάραξη Φ/Γ πλοίου ξένης σημαίας στην Κω

Προσάραξη Φ/Γ πλοίου ξένης σημαίας στην Κω

254
Προσάραξη Φ/Γ πλοίου ξένης σημαίας στην Κω

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κω, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση πλοίου, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον Αμμόγλωσσας ν. Κω.
Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, στην ανωτέρω περιοχή έσπευσαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με περιπολικό σκάφος, όπου διαπίστωσαν ότι Φ/Γ πλοίο με όνομα ”IBRAHIM SIMSEK” σημαίας Τουρκίας, είχε προσαράξει σε απόσταση περίπου 0,65 ν.μ. από την Άκρα Σκανδαρίου Κω.
Σύμφωνα με δήλωση Πλοιάρχου, στο ως άνω πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει από το Νεμρούτ της Σμύρνης με προορισμό το Ισκεντερούν Τουρκίας μεταφέροντας προϊόντα σιδήρου, επέβαιναν συνολικά δεκατέσσερις (14) αλλοδαποί μέλη πληρώματος, καλά στην υγεία τους.
Το ”IBRAHIM SIMSEK” αποκολλήθηκε από το σημείο της προσάραξης με ιδία μέσα, χωρίς να ζητήσει συνδρομή, ενώ στη συνέχεια απέπλευσε προς Αλικαρνασσό Τουρκίας.
Από το περιστατικό και σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου, δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων ή διαρροή καυσίμων, ενώ δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Φωτο: ΑΠΕ/ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.