Σταθεροποίηση στις αγορές dry και wet εν αναμονή της έλευσης του κινεζικού...

Σταθεροποίηση στις αγορές dry και wet εν αναμονή της έλευσης του κινεζικού νέου έτους

197
Σταθεροποίηση στις αγορές dry και wet εν αναμονή της έλευσης του κινεζικού νέου έτους

DRY

Η έλευση του νέου έτους βρήκε τις ναυλαγορές στη συνηθισμένη ηρεμία που υπάρχει πάντα αυτή τη χρονική περίοδο. Μολονότι υπήρξε ένα καλό ξεκίνημα για τα Capesize μεσαίου τονάζ για δρομολόγια Ατλαντικού, στα Supramax υπάρχει εκτεταμένη αδράνεια, εξαιτίας και της έλευσης του κινεζικού νέου έτους. Οι ναύλοι για τα Capesize εξάμηνης διάρκειας προσδιορίζονται σε $8.000/pdpr,  ενώ για ετήσια διάρκεια στα $9.250/pdpr.

Για τα Panamax και Kamsarmax για συμβόλαια στην περιοχή του Ειρηνικού οι ναύλοι μειώθηκαν στα $6.250/pdpr.

untitled

WET

Οι αγορές του πετρελαίου σημείωσαν πτώση λόγω της ισχυροποίησης του αμερικανικού δολαρίου που οδήγησε σε περιορισμό της ζήτησης για αγαθά που σχετίζονται με το αμερικανικό νόμισμα. Εν μέσω της έναρξης ισχύος της απόφασης των χωρών-μελών του OPEC για μείωση της παραγωγής πετρελαίου που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου, οι αναλυτές προβλέπουν η τιμή του Brent να κυμανθεί πέριξ των $58 για το 2017. Οι τρέχουσες τιμές για το Brent κυμαίνονται στα $55 και για το αμερικανικό αργό στα $52.

Οι ναύλοι για τα VLCC παραμένουν στα ίδια επίπεδα, στα $31.000/pdpr για ετήσια συμβόλαια, ενώ για τα MR αυξήθηκαν στα $13.000 για ίδιας διάρκειας συμβόλαια.

untitled

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.