Τα πολωνικά ναυπηγεία ενισχύουν την παρουσία τους στην Αγγλία

Τα πολωνικά ναυπηγεία ενισχύουν την παρουσία τους στην Αγγλία

261
Τα πολωνικά ναυπηγεία ενισχύουν την παρουσία τους στην Αγγλία

Τα πολωνικά ναυπηγεία Remontowa Shipbuilding, με έδρα στο Γκντανσκ, αποκάλυψαν με επίσημο δελτίο Τύπου τους, ότι στις 30 Σεπτεμβρίου 2016 υπέγραψε με τον οργανισμό των αστικών συγκοινωνιών του Λονδίνου (Transport for London) σύμβαση κατασκευής δύο οχηματαγωγών πλοίων με υβριδική ντηζελοηλεκτρική πρόωση.

Τα δύο νέα πλοία θα κληθούν να καλύψουν τις ανάγκες μετακίνησης επιβατών και οχημάτων στον Τάμεση και συγκεκριμένα στην περιοχή του Woolwich, έχοντας την δυνατότητα να μεταφέρουν πάνω από ένα εκατομμύριο οχήματα και 2,6 εκατ. επιβάτες σε ετήσια βάση.

Τα δύο νέα πλοία θα ναυπηγηθούν σύμφωνα με όλες τις απαιτήσεις και τους κανονισμούς που θέτουν τόσο το Lloyd’s Register of Shipping όσο και το Maritime & Coast Guard Agency της Βρετανίας. Έτος παράδοσής τους έχει οριστεί το 2018 (τρίτο τρίμηνο) και θα αντικαταστήσουν τα τρία υπάρχοντα ferries, που εξυπηρετούν τη συγκεκριμένη γραμμή στον Τάμεση και τα οποία κατασκευάστηκαν το 1963.

Να σημειωθεί ότι τα πολωνικά ναυπηγεία Remontowa Shipbuilding, με μεγάλη εμπειρία στη ναυπήγηση επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων, επιλέχθηκαν έπειτα από διεθνή διαγωνισμό και πέτυχαν να κερδίσουν ισχυρούς ανταγωνιστές προερχόμενους από Ισπανία, Γερμανία, Φινλανδία και Ολλανδία.

 

Φωτό: remontowa-rsb.pl

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.