Οι Αμερικανικές αρχές προχωρούν σε πιστοποιήσεις για τις νέες απαιτήσεις της BWM

Οι Αμερικανικές αρχές προχωρούν σε πιστοποιήσεις για τις νέες απαιτήσεις της BWM

500
Οι Αμερικανικές αρχές προχωρούν σε πιστοποιήσεις για τις νέες απαιτήσεις της BWM

Η σουηδική Alfa Laval και η νορβηγικής έδρας OceanSaver έλαβαν πιστοποιητικό έγκρισης για Ballast Water Management System (BWMS) από το United States Coast Guard Marine Safety Center.

Τα πιστοποιητικά εκδόθηκαν αφού εξετάστηκαν λεπτομερώς οι αιτήσεις των κατασκευαστών σχετικά με το αν τα συστήματα πληρούν τις απαιτήσεις του κανονισμού 46 CFR 162.060. Ήδη τον Δεκέμβριο το USCG εξέδωσε το πρώτο πιστοποιητικό έγκρισης στην νορβηγική Optimarin για το Optimarin Ballast System (OBS).

Το σύστημα PureBallast 3 της Alfa Laval ενσωματώνει υπεριώδεις αντιδραστήρες σε τέσσερα διαφορετικά μεγέθη (170, 300, 600 και 1000 m3/h) ενώ έχει δυνατότητες επεξεργασίας που κυμαίνονται από 85 m3/h έως 3000 m3/h. Η αρχική έγκριση αφορά μόνο τα συστήματα τα οποία χρησιμοποιούν αντιδραστήρες μεγέθους 300 m3/h και 1000 m3/h ενώ η έγκριση των συστημάτων με αντιδραστήρες 170 m3/h και 600 m3/h αναμένεται σύντομα αφού εξαρτάται από την έγκριση σχετικών μελετών από το USCG.

To BWTS MKII της OceanSaver βασίζεται στην αρχή του φιλτραρίσματος και της απολύμανσης με τη χρήση ηλεκτροδιάλυσης, όπου παράγεται το οξειδωτικό απολυμαντικό. Το συγκεκριμένο σύστημα έχει δυνατότητες επεξεργασίας από 200 m3/h έως 7200 m3/h.

Τόσο η Alfa Laval όσο και η OceanSaver δήλωσαν έτοιμες να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση για τα εν λόγω συστήματα BWM που προκλήθηκε από την επικύρωση του Ballast Water Management Convention .

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.