Σειρά λύσεων για την ανακατασκευή του λιμένα Σαντορίνης

Σειρά λύσεων για την ανακατασκευή του λιμένα Σαντορίνης

119
Σειρά λύσεων για την ανακατασκευή του λιμένα Σαντορίνης

Η πλήρης ανακατασκευή του λιμένα Σαντορίνης, λόγω των ζημιών που έχει υποστεί, αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη, υπό τον Υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Γ.Γ. Λιμένων Χρήστο Λαμπρίδη, καθώς και με την ευρεία συμμετοχή υπηρεσιακών στελεχών της Γενικής Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής. Στη σύσκεψη ήταν παρόντες ο Διευθυντής Λιμενικών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Θεόδωρος Τσουκαλάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Σαντορίνης Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος, και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σαντορίνης, Ηλίας Πελέκης.
Εκπρόσωποι της τεχνικής εταιρίας που έκανε έλεγχο στις λιμενικές εγκαταστάσεις ανέλυσαν τις ζημιές που έχουν γίνει, και πρότειναν σειρά λύσεων. Ο Δήμαρχος Σαντορίνης και ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων επέμειναν στο πόσο μεγάλη είναι η σημασία του Λιμένα του Αθηνιού, ο οποίος δέχεται τεράστιο τουριστικό φόρτο το καλοκαίρι, αλλά και βαριά φορτία το χειμώνα, οπότε γίνονται οι επισκευές στο νησί και μεταφέρονται μεγάλες ποσότητες υλικών.
Ο κ. Κουρουμπλής αναγνώρισε τη σημασία του λιμανιού και επέμεινε ότι το έργο που θα γίνει πρέπει να είναι ένα λιμάνι που να έχει επάρκεια και να αντέξει στο χρόνο, δεδομένων των εδαφολογικών και κλιματικών συνθηκών του νησιού. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης οι απόψεις όλων συνέκλιναν στη λύση που εξασφαλίζει ότι το νησί θα αποκτήσει ένα στέρεο και μεγαλύτερο λιμάνι, ικανό να ανταποκρίνεται στα τεράστια φορτία που δέχεται, καθώς και στην εικόνα που δικαιούται να έχει η Σαντορίνη, ως παγκόσμιος τουριστικός προορισμός.
Ο κ. Λεονταρίτης ζήτησε την πολιτική στήριξη του Υπουργού Ναυτιλίας για την εκτέλεση του έργου και ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για να γίνει ένα καλό έργο. Συστάθηκε ολιγομελής Επιτροπή για την εποπτεία της εκτέλεσης του έργου, η οποία αποτελείται από τον ΓΓ. Λιμένων, Χρήστο Λαμπρίδη, τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργο Λεονταρίτη και τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σαντορίνης, Ηλία Πελέκη, καθώς και από στελέχη της Γενικής Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής.

 

Φωτο: ΑΠΕ / ΜΠΕ, STR

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.