O πλωτάρχης του Π.Ν. διηγείται τη μάχη που έδωσε για να σώσει...

O πλωτάρχης του Π.Ν. διηγείται τη μάχη που έδωσε για να σώσει τους 9 ναυτικούς ανοιχτά της Άνδρου

482
O πλωτάρχης του Π.Ν. διηγείται τη μάχη που έδωσε για να σώσει τους 9 ναυτικούς ανοιχτά της Άνδρου

Στην ΕΡΤ μίλησε ο πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού Ανδρέας Πετρόπουλος για την επιχείρηση διάσωσης των εννέα ναυτικών του φορτηγού πλοίου που προσάραξε ανοιχτά της Άνδρου τα ξημερώματα της Παρασκευής.
Ο κ. Πετρόπουλος περιέγραψε πώς έδωσε μάχη για δύο ώρες με το ελικόπτερο ακίνητο πάνω από τους ναυτικούς και τη φουρτουνιασμένη θάλασσα.

«Η αγωνία του θανάτου ήταν στα βλέμματά τους και δεν μας επέτρεπε να καθυστερήσουμε άλλο. Το πλοίο βούλιαζε μπροστά μας. Δεν υπήρχε χρόνος να φύγουμε και να γυρίσουμε. Αν καθυστερούσαμε 30 λεπτά, θα ήταν πνιγμένοι» τόνισε ο πλωτάρχης του Π.Ν.
Συνεχίζοντας την αφήγησή του υπογράμμισε πως διαπίστωσε όταν βρέθηκε πάνω από το πλοίο ότι «δεν υπήρχε περιθώριο να αφήσουμε κανέναν».Σημείωσε δε ότι το ελικόπτερό του είχε περιθώριο 10-15 μέτρων από τα βράχια.
Ο κ. Πετρόπουλος μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ συμπλήρωσε ότι ήταν τόσο μεγάλη η ένταση και η προσπάθεια που κατέβαλε, που από την πίεση στα χειριστήρια έπαθε θλάση στο δεξί του χέρι.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.