H Aspida συμμετέχει στο πρόγραμμα του Green Award

H Aspida συμμετέχει στο πρόγραμμα του Green Award

704
H Aspida συμμετέχει στο πρόγραμμα του Green Award

H Aspida, η οποία ειδικεύεται στη διαχείριση κινδύνου παρέχοντας άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις τόσο στη θάλασσα όσο και στη στεριά, αποτελεί το νέο μέλος του Green Award από τις 16 Δεκεμβρίου 2016.

Η Aspida θα προσφέρει πέντε βασικά κίνητρα σε πιστοποιημένες πλοιοκτήτριες, από το Green Award, εταιρείες:

– Επιστροφή του 10% του κόστους της ετήσιας συνδρομής στο Green Award, σε όλα τα πλοία που φέρουν πιστοποιητικό από το Green Award Foundation και έχουν επιλέξει τις υπηρεσίες των ομάδων του Onboard Security της Aspida.
– 15% έκπτωση στα ειδικά μαθήματα «Cyber Security User Awareness»
– 10% έκπτωση στους ελέγχους για Cyber Security
– 5% έκπτωση σε όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες ναυτικής ασφάλειας
– Οι πιστοποιημένες εταιρείες θα λάβουν ακόμη μια δωρεάν αξιολόγηση «Cyber Security Vulnerability».

Ο κ. Δημήτριος Ματθαίου, Πρόεδρος του Green Award, σημείωσε ότι «Σε αντίθεση με εκθέσεις οι οποίες παρουσιάζουν πως η πειρατεία μειώνεται, η ναυτιλιακή βιομηχανία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις σχετικά με την ασφάλεια των πληρωμάτων, των φορτίων και των πλοίων. Η υπολογιζόμενη ετήσια απώλεια, η οποία οφείλεται στην πειρατεία, αντιστοιχεί σε $13 εκ. Το καθήκον μας να καθιστούμε το ταξίδι και τη μεταφορά φορτίου όσο το δυνατόν ασφαλέστερη, απαιτεί την πλήρη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων μερών. Η ενδυνάμωση της ασφάλειας τόσο στη θάλασσα όσο και στη στεριά, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα τόσο για την Aspida όσο και για το Green Award».

Από την πλευρά του ο Πάνος Μωραΐτης, διευθύνων σύμβουλος της Aspida, με αφορμή τη συμμετοχή στο πρόγραμμα παροχής κινήτρων του Green Award τόνισε ότι «η ασφάλεια στη θάλασσα αποτελούσε ανέκαθεν κορυφαία προτεραιότητα για την Aspida, προσθέτοντας συνεχώς αξία στις υπηρεσίες υψηλής ποιότητας με σκοπό την προσαρμογή σε ένα απαιτητικό και συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Σκοπός μας είναι να διαφοροποιηθούμε μέσα από την καινοτομία και την ανάπτυξη, με σκοπό να μετριάσουμε το ρίσκο που αντιμετωπίζουν οι πελάτες μας και να προστατέψουμε τους ίδιους και την περιουσία τους. Με τη συγκεκριμένη συνεργασία πιστεύουμε πως οι κοινές μας αξίες θα μας δώσουν τη δυνατότητα να συμβάλουμε στην διατήρηση των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων».

Να σημειωθεί, ότι το πρόγραμμα του Green Award, το οποίο λειτουργεί ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Green Award Foundation, έχει ως στόχο να καταστήσει οικονομικά ελκυστική τη λειτουργία πλοίων υψηλής ποιότητας, πιστοποιώντας πλοία τα οποία υπερβαίνουν τα νομικώς απαιτούμενα πρότυπα σε ότι αφορά την ασφάλεια, την ποιότητα της διαχείρισης και το περιβάλλον και προσφέροντάς τους την δυνατότητα να αποκομίσουν οφέλη οικονομικά και μη, τα οποία παρέχονται από τους παρόχους κινήτρων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.