Ο DNV GL ενδυναμώνει τις σχέσεις του και υποστηρίζει την τοπική ναυτιλιακή...

Ο DNV GL ενδυναμώνει τις σχέσεις του και υποστηρίζει την τοπική ναυτιλιακή κοινότητα

510
Ο DNV GL ενδυναμώνει τις σχέσεις του και υποστηρίζει την τοπική ναυτιλιακή κοινότητα
Ο κ. Γεώργιος Τεριακίδης Regional Business Development Manager DNV GL – Region South East Europe & Middle East

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Tύπου του DNV GL η οποία είχε σκοπό να ενημερώσει για την πρόοδο του project «Greece as the third home country» καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις και πρωτοβουλίες του νηογνώμονα.

Το συγκεκριμένο project, αποτελεί μια προσπάθεια του DNV GL να ενδυναμώσει τις σχέσεις του και να υποστηρίξει περισσότερο την τοπική ναυτιλιακή κοινότητα. Μέσα από το έργο αυτό, επεκτείνονται οι δραστηριότητες του γραφείου στον Πειραιά, ο οποίος αποτελεί ένα σημαντικό παγκόσμιο ναυτιλιακό κέντρο, επενδύοντας παράλληλα και στην ενίσχυση της συνεργασίας του νηογνώμονα με τις ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες.

Στο πλαίσιο της επέκτασης των δραστηριοτήτων του και παρακολουθώντας παράλληλα όλες τις αλλαγές στο κανονιστικό πλαίσιο του ναυτιλιακού κλάδου, ο νηογνώμονας παρέχει ανάμεσα σε άλλα υπηρεσίες σχετικά με την εφαρμογή του κανονισμού MRV καθώς και των πλάνων για το Ballast Water Treatment. Επιπλέον, ο DNV GL εστιάζει και σε ένα ακόμη σημαντικό θέμα, εκείνο της κυβερνασφάλειας, το οποίο αποτελεί ίσως και μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του κλάδου. Έτσι, προσφέρει διάφορες σχετικές υπηρεσίες που αφορούν την εκπαίδευση και την αξιολόγηση, με σκοπό την υποστήριξη των εταιρειών στο συγκεκριμένο θέμα.

Οι κ. Georgios Teriakidis, Regional Business Development Manager και  Dr Loizos Isaias, Manager Maritime Service Centre & Advisory
Dr Loizos Isaias, Manager Maritime Service Centre & Advisor

Στο R&D κέντρο του Πειραιά, έχει αναπτύξει ακόμη την πλατφόρμα COSSMOS, ένα λογισμικό το οποίο με την χρήση εικονικών μοντέλων πετυχαίνει βελτιώσεις σε θέματα εκπομπών, ενεργειακής απόδοσης, κόστους και ασφάλειας.

Σε θέματα καινοτομίας, ο DNV GL έχει ακόμη αναπτύξει δραστηριότητες σχετικές με τη χρήση των drones στον κλάδο της ναυτιλίας. Συγκεκριμένα, το τελευταίο διάστημα δοκιμάζονται διάφοροι τύποι drones σε διαφορετικούς τύπους πλοίων και σε διαφορετικά τμήματα αυτών, με σκοπό την βελτιστοποίηση της χρήσης τους για πραγματοποίηση ερευνών. Η χρήση των drones μπορεί να αποφέρει εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος ενώ παράλληλα παρέχει ασφάλεια στους επιθεωρητές.

Τέλος, με την παρουσίαση των παραπάνω, το κύριο μήνυμα της συνέντευξης τύπου ήταν ότι ο DNV GL θα συνεχίσει την ανάπτυξή του, μέσω της έρευνας, των δραστηριοτήτων και των έργων του, προκειμένου να εξυπηρετεί τους πελάτες του, ενώ η διεύρυνση των δραστηριοτήτων του γραφείου του Πειραιά θα συνεχιστεί και τον επόμενο χρόνο.

Dr Nikolaos Kakalis, Manager R&D and Advisory
Dr Nikolaos Kakalis, Manager R&D and Advisory
Mr Ioannis Chiotopoulos, Regional Manager South East Europe & Middle East
Mr Ioannis Chiotopoulos, Regional Manager South East Europe & Middle East

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.