Υπεγράφη η υδρευτική αυτονομία των νησιών Πάτμου και Αρκιών

Υπεγράφη η υδρευτική αυτονομία των νησιών Πάτμου και Αρκιών

98
Υπεγράφη η υδρευτική αυτονομία των νησιών Πάτμου και Αρκιών

Ο Υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, υπέγραψε τη σύμβαση για τη λειτουργία και συντήρηση των υφιστάμενων μονάδων αφαλάτωσης και του ταχυδιυλιστηρίου των νησιών Πάτμου και Αρκιών, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου, κ. Γιαννέλη και του Προέδρου της εταιρείας CULLIGAN, κ. Θεοδωρακόπουλου.

Το έργο που υπεγράφη πρόκειται να λύσει το χρονίζον και μεγάλο πρόβλημα της υδροδότησης της Πάτμου και των Αρκιών, αφού προβλέπει την επεξεργασία θαλασσινού νερού και την παραγωγή πόσιμου, με την λειτουργία μονάδων αφαλάτωσης- που έμεναν ανενεργές για 3,5 χρόνια τώρα- και ταχυδιυλιστηρίου. Σημαντικό είναι να υπογραμμιστεί, ότι η σύμβαση προβλέπει την δέσμευση, από πλευράς εταιρείας, της συντήρησης των εγκαταστάσεων στα νησιά.

Η υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης, βρίσκει το Δημόσιο Συμφέρον κερδισμένο, αφού μέχρι τώρα η μεταφορά νερού στα άνυδρα αυτά νησιά, με υδροφόρο πλοίο κόστιζε από 12 έως 15 ευρώ ανά κ.μ. ενώ τώρα, η σύμβαση προβλέπει 0,64 ευρώ ανά κ.μ. Αξίζει, ακόμη να σημειωθεί ότι, η υδροδότηση της Πάτμου και των Αρκιών, από 1.199.200 ευρώ που στοίχιζε το 2013 και 1.003.933 ευρώ το 2014, τώρα θα στοιχίζει 153.600 ευρώ ετησίως (240. 000 μέγιστη ποσότητα κυβικών x 0,64 πλέον ΦΠΑ). Επομένως, η δαπάνη για το Ελληνικό Δημόσιο περιορίζεται κατά 87,2%, περίπου.

Φωτο: ΑΠΕ/ΜΠΕ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΥΡΩΝΑ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.