Όχι περικοπές στην ασφάλεια των πλοίων συνιστά η BIMCO

Όχι περικοπές στην ασφάλεια των πλοίων συνιστά η BIMCO

364
Όχι περικοπές στην ασφάλεια των πλοίων συνιστά η BIMCO

Oι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας της ναυτιλιακής βιομηχανίας, στη συνάντηση που διοργάνωσε η BIMCO, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι επιθέσεις εναντίον της ασφάλειας των πλοίων και των εταιρειών δεν θα κοπάσουν σύντομα. Κατέληξαν επίσης στο συμπέρασμα ότι τα επικίνδυνα και δόλια περιστατικά στον κυβερνοχώρο θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να επεκτείνονται σε συχνότητα και σοβαρότητα. Υπήρξε επίσης συναίνεση ότι η περιφερειακή αστάθεια στο Κέρας της Αφρικής επιβεβαιώνει την ανάγκη για διατήρηση του Κέντρου Θαλάσσιας Ασφάλειας στο Κέρας της Αφρικής (MSCHOA).
Αυτή ήταν μάλιστα η κοινή άποψη των ειδικών και των τεχνοκρατών στο πρώτο Ναυτιλιακό Σεμινάριο Ασφάλειας που διοργάνωσε πρόσφατα η BIMCO στην Κοπεγχάγη.
Στο σεμινάριο συζητήθηκε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων με επίκεντρο την πειρατεία, την τρομοκρατία και των άλλων παράνομων θαλάσσιων δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο και συγκέντρωσε τους κορυφαίους φορείς που εμπλέκονται με τον τομέα της ασφάλειας στη θάλασσα. Ο κ. Giles Noakes, επικεφαλής της Ασφάλειας στην BIMCO, δήλωσε ενδεικτικά: «Το μήνυμα ήταν σαφές: η ναυτιλιακή βιομηχανία δεν πρέπει να οδηγηθεί σε περικοπές κατά την εφαρμογή των διαδικασιών ασφαλείας. Είναι σημαντικό να διατηρηθεί η ανταλλαγή πληροφοριών και η ενθάρρυνση όλων των εμπλεκόμενων φορέων ώστε να διατηρηθεί η ευαισθητοποίηση της βιομηχανίας και η εκπαίδευση του προσωπικού προκειμένου να αναγνωρίζουν τις απειλές – αυτό ακριβώς το πλάνο θα μειώσει τη σοβαρότητα των περιστατικών στο μέλλον».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.