Π. Κουρουμπλής: «Η απεργία είναι υπόθεση φαντασίας κάποιων»

Π. Κουρουμπλής: «Η απεργία είναι υπόθεση φαντασίας κάποιων»

175
Π. Κουρουμπλής: «Η απεργία είναι υπόθεση φαντασίας κάποιων»

Απόψε το βράδυ ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε εκτάκτως στο κτήριο του ΥΝΑΝΠ, δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αλλαγής του υφιστάμενου φορολογικού καθεστώτος των ναυτικών.

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι τόσο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου όσο και η ίδια η κυβέρνηση έχουν διαβεβαιώσει ρητώς πως δεν πρόκειται να επέλθουν αλλαγές στην φορολογία των ναυτικών «ούτε το 2017, ούτε το 2018, ούτε το 2019». Ο υπουργός εξέφρασε στις σύντομες δηλώσεις του ότι ακόμα και το αίτημα της ΠΝΟ για δέσμευση του ίδιου του υπουργού Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου, έγινε δεκτό με τον υπουργό Οικονομικών να κάνει ξεκάθαρο από το βήμα της Βουλής ότι η κυβέρνηση δεν θα προβεί σε καμμία αλλαγή στο φορολογικό καθεστώς.

Για τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η «απεργία είναι υπόθεση φαντασίας κάποιων, που έρχονται σε σύγκρουση με την ίδια την κοινωνία». Ο ίδιος, δήλωσε, ότι πρέπει η ΠΝΟ να επιδείξει πνεύμα διαλόγου και καλής διάθεσης και να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, τονίζοντας ότι αυξάνονται καθημερινά οι διαμαρτυρίες φορέων και πολιτών από τις νησιωτικές περιοχές της χώρας, που φτάνουν στο γραφείο του, για το γεγονός ότι παραμένουν για πολλές ημέρες αποκομμένοι από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε κατά τη συνέντευξη Τύπου -μία από τις λιγοστές που πλέον δίνονται στο ΥΝΑΝΠ σε σχέση με τα παρελθόντα έτη, οπότε και ο υπουργός συνήθιζε να έχει μία πιο τακτική επικοινωνία με τον δημοσιογραφικό κόσμο προς καλύτερη ενημέρωση της κοινής γνώμης- ότι ο ίδιος έχει δείξει διάθεση κατανόησης των αιτημάτων των ναυτικών. Αλλά από την άλλη τόνισε πως «πια δεν κατανοώ τη συμπεριφορά της ΠΝΟ», προσθέτοντας ότι δεν χρειάζονται «άλλες κινήσεις για να γίνουν κάποιοι ήρωες. Οφείλει η ΠΝΟ να επανεξετάσει την θέση της».

Τέλος, ο YNANΠ σημείωσε ότι για τον ίδιο ζήτημα επίταξης των ναυτικών δεν υφίσταται, τονίζοντας, βέβαια, ότι «θέλουμε πλοίο ασφαλείας».

yen2

 

Φωτό: yen.gr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.