Τεράστια η ζήτηση για επιβατικά αεροσκάφη σε νοτιο-ανατολική Ασία και Ωκεανία

Τεράστια η ζήτηση για επιβατικά αεροσκάφη σε νοτιο-ανατολική Ασία και Ωκεανία

80
Τεράστια η ζήτηση για επιβατικά αεροσκάφη σε νοτιο-ανατολική Ασία και Ωκεανία

Στο πλαίσιο της 60ής συνόδου της Ένωσης των Αεροπορικών Εταιρειών Ασίας-Ειρηνικού, που διεξήχθη στη Μανίλα, η αμερικανική Boeing παρουσίασε τις προοπτικές ανάπτυξης της αεροπορικής αγοράς στις περιοχές της νοτιο-ανατολικής Ασίας και της Ωκεανίας καθώς και τις προβλέψεις της σχετικά με τη ζήτηση σε νέα αεροσκάφη.

Συγκεκριμένα, η Boeing εκτιμά πως μέσα στην επόμενη 20ετία θα χρειαστούν για την κάλυψη των αναγκών της αεροπορικής αγοράς της νοτιο-ανατολικής Ασίας 3.860 νέα αεροσκάφη, συνολικής αξίας $565 δις. Για την περιοχή της Ωκεανίας οι εκτιμήσεις της Boeing αναφέρουν ότι θα χρειαστούν επενδύσεις ύψους $160 δις για ν αγοραστούν 1.020 νέα επιβατικά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Boeing περισσότερο από το 75% των νέων αεροσκαφών, που θα παραγγελθούν, θα είναι αεροπλάνα μονού διαδρόμου -όπως είναι τα 737 ΜΑΧ- και θα καλύψουν τις διευρυνόμενες ανάγκες, κυρίως, των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους, με τον αριθμό των τελευταίων να εκτιμάται ότι θα αυξηθεί σημαντικά μέσα στα επόμενα χρόνια. Επίσης, η αμερικανική εταιρεία αναμένει ρυθμούς ανάπτυξης της αεροπορικής αγοράς σε νοτιο-ανατολική Ασία και Ωκεανία της τάξης του +6,4 και +4,7%, αντιστοίχως.

Αλλά η Boeing προχώρησε και σε εκτίμηση για τις συνολικές ανάγκες σε νέα επιβατικά αεροσκάφη σε παγκόσμιο επίπεδο. Συγκεκριμένα, στην ετήσια έκθεσή της σημειώνεται ότι για τις δύο επόμενες δεκαετίες, έως το 2036, θα χρειαστούν συνολικά 39.620 νέα αεροσκάφη.

Μπορείτε να βρείτε την ετήσια έκθεση της Boeing, εδώ.

 

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/BOEING

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.