Φόβοι για απόσυρση των ΗΠΑ από διεθνείς Οργανισμούς Εμπορίου

Φόβοι για απόσυρση των ΗΠΑ από διεθνείς Οργανισμούς Εμπορίου

85
Φόβοι για απόσυρση των ΗΠΑ από διεθνείς Οργανισμούς Εμπορίου

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, σε πρόσφατες δηλώσεις του τόνισε  ότι δεν έχει ακόμα εισπράξει καμία ένδειξη πως οι  ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τον ΠΟΕ μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Donald Trump.
Ως γνωστόν ο κ. Trump έχει περιγράψει τον ΠΟΕ ως μια «καταστροφή» και πρότεινε κατά τη διάρκεια των προεκλογικών του δηλώσεων ότι η ΗΠΑ ίσως θα έπρεπε να αποσυρθούν από τον παγκόσμιο Οργανισμό.
Ο εκλεγείς Πρόεδρος έχει ήδη δηλώσει ότι θα αποσύρει τη συμμετοχή ή την αρωγή των ΗΠΑ από μια σειρά άλλων διεθνών εμπορικών  οργανισμών, φορέων και συμφωνιών.
“Σε αυτό το χρονικό σημείο αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε έτοιμοι για συζήτηση», είπε ο κ. Azevedo, επικεφαλής του ΠΟΕ σε πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις του στη Γενεύη. Ο επικεφαλής του ΠΟΕ επισήμανε σε ερωτήσεις διεθνών ανταποκριτών ότι ακόμα δεν έχει μιλήσει επίσημα με τον κ. Τραμπ ή με εκπροσώπους του ωστόσο τόνισε την ανάγκη της στενής συνεργαίας του Οργανισμού με τη Ουάσιγκτον.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.