«MSC Seaside»: η νέα ναυαρχίδα της MSC Cruises

«MSC Seaside»: η νέα ναυαρχίδα της MSC Cruises

264
«MSC Seaside»: η νέα ναυαρχίδα της MSC Cruises

Στα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri στην πόλη Μονφαλκόνε της Ιταλίας (κοντά στην Τεργέστη) πραγματοποιήθηκε η έξοδος από την δεξαμενή ναυπήγησης της μελλοντικής ναυαρχίδας της MSC Cruises, του κρουαζιερόπλοιου «MSC Seaside». Το τελευταίο αναμένεται να ξεκινήσει τα ταξείδια του τον Δεκέμβριο του 2017, προσφέροντας πολυτελείς κρουαζιέρες στην Καραϊβική, με το Μαϊάμι να αποτελεί το home port του.

Το νέο κρουαζιερόπλοιο της MSC Cruises, κατηγορίας «Seaside», έχει μήκος 323 μέτρα, χωρητικότητα 160.000 gt, ενώ διαθέτει συνολικά 2.067 καμπίνες και 14 πολυτελείς σουίτες, χωροθετημένες στην πρύμνη του πλοίου. Το νέο κρουαζιερόπλοιο, που είναι εξοπλισμένο με μηχανισμούς ασφαλείας και μηχανήματα πλοήγησης τελευταίας τεχνολογίας, διαθέτει έναν -360 μοιρών- χώρο περιπάτου (promenade) στο επίπεδο της θάλασσας, πανοραμικούς ανελκυστήρες, μία γυάλινη γέφυρα μήκους 30 μέτρων στο υψηλότερο κατάστρωμα, ένα θέατρο με δυναμικότητα 934 θεατών, καθώς και ένα διαδραστικό υδάτινο πάρκο με τέσσερες νεροτσουλήθρες.

Εντός της άνοιξης του 2018 αναμένεται να παραδοθεί και το αδελφό πλοίο του, το «MSC Seaview», το οποίο έχει προγραμματιστεί να εκτελεί πλόες στην δυτική Μεσόγειο. Η MSC Cruises έχει option με τα ναυπηγεία Fincantieri για ναυπήγηση και ενός τρίτου κατηγορίας «seaside» κρουαζιερόπλοιου, με έτος παράδοσης το 2021.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το νέο κρουαζιερόπλοιο της MSC Cruises: https://www.youtube.com/watch?v=CLiEPvV9zKM&feature=youtu.be.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.