Η Ένωση Γερμανών Εφοπλιστών χτυπά καμπανάκι κινδύνου μετά την εξαγορά της Hamburg...

Η Ένωση Γερμανών Εφοπλιστών χτυπά καμπανάκι κινδύνου μετά την εξαγορά της Hamburg Süd

827
Η Ένωση Γερμανών Εφοπλιστών χτυπά καμπανάκι κινδύνου μετά την εξαγορά της Hamburg Süd

O Ralf Nagel, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Γερμανών Εφοπλιστών (VDR), με αφορμή την εξαγορά της γερμανικής Hamburg Süd από την δανέζικη Maersk Line, εξέδωσε ανακοίνωση εξ μέρους της Ένωσης Γερμανών Εφοπλιστών, με την οποία εκφράζεται η ανησυχία των μελών της Ένωσης για τις εξελίξεις στον χώρο της ποντοπόρου γερμανικής ναυτιλίας.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η γνωστοποιημένη πλέον πώληση της Hamburg Süd στην δανέζικη ναυτιλιακή Maersk Line καταδεικνύει ξεκάθαρα ότι η διαδικασία ενοποίησης αλλά και διεθνοποίησης της ναυτιλιακής βιομηχανίας, «που προκλήθηκε αλλά και ενισχύθηκε από την μακροχρόνια κρίση που βιώνει η ναυτιλία, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη».

Στην ανακοίνωση τονίζεται, επίσης, ότι ο «γεωγραφικός ανταγωνισμός» μεταξύ των ναυτιλιακών εταιρειών θα καταστεί ακόμα πιο ισχυρός, με είσοδο και νέων επενδυτικών σχημάτων, κυρίως, από Ευρώπη, ΗΠΑ και Κίνα. Τα μέλη της Ένωσης των Γερμανών Εφοπλιστών εκφράζουν την ανησυχία τους για τις ανωτέρω εξελίξεις και επισημαίνουν ότι «χρειάζεται να ληφθούν επιπρόσθετες κοινές πρωτοβουλίες και προσπάθειες τόσο από την πολιτική ηγεσία όσο και από τις επιχειρήσεις της χώρας, για να μπορέσει να διατηρήσει η Γερμανία θέση ισχυρής ναυτιλιακής δύναμης».
Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/MARCUS BRANDT

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.