Το νεότερο πλοίο εμπορευματοκιβωτίων εστάλη για διάλυση

Το νεότερο πλοίο εμπορευματοκιβωτίων εστάλη για διάλυση

1606
Το νεότερο πλοίο εμπορευματοκιβωτίων εστάλη για διάλυση

Ένα γεγονός ορόσημο για τη ναυτιλιακή αγορά των containership συνέβει την προηγούμενη εβδομάδα όταν η Rickmers Marine Trust αποφάσισε να στείλει για διάλυση πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, χωρητικότητας 4.250 TEU και ηλικίας επτά ετών (το πλοίο ναυπηγήθηκε στην Κίνα το 2009). Πρόκειται για το νεότερο πλοίο εμπορευματοκιβωτίων που έχει σταλεί για διάλυση. Η τιμή πώλησής του ανέρχονταν σε $5,87 εκ., λίγο πάνω από την τιμή διάλυσης, γεγονός που αιτιολογεί εν μέρει και την απόφαση της εταιρείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πλοίο έχασε το 2016 το 62% της αξιας του, ενώ συνολικά η αγορά των εμπορευματοκιβωτίων το 2016 παρουσίασε μέση μείωση της αξίας των πλοίων κατά 26%. Η βασική αιτία πίσω από την μεγάλη πτώση της αξίας του συγκεκριμένου πλοίου είναι ότι πλοία αυτής της κατηγορίας θεωρούνται πλέον απαξιωμένα έπειτα και από την διαπλάτυνση της Διώρυγας του Παναμά.
Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει την ηλικία του νεότερου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που οδηγήθηκε στα διαλυτήρια για κάθε έτος από το 2009.

5

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.