Eνίσχυση εμπορικής συνεργασίας της Ελλάδας με τα Αραβικά Κράτη

Eνίσχυση εμπορικής συνεργασίας της Ελλάδας με τα Αραβικά Κράτη

114
Eνίσχυση εμπορικής συνεργασίας της Ελλάδας με τα Αραβικά Κράτη

Στήριξη της Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα, αλλά κυρίως στον τομέα των επενδύσεων και του τουρισμού, ζήτησε σήμερα από το βήμα του 5ου Αραβοελληνικού Οικονομικού Φόρουμ, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του Φόρουμ, ο υπουργός θύμισε τους παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας της Ελλάδας με τον Αραβικό Κόσμο, δεσμούς οι οποίοι, φάνηκαν και ενισχύθηκαν ακόμα περισσότερο από την αλληλέγγυα στάση που τήρησε η ελληνική κοινωνία απέναντι στο κύμα των προσφύγων που κατακλύζει τη χώρα, σε μια εξαιρετικά δύσκολη για εκείνη περίσταση, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ευρύτερη λεκάνη της Μεσογείου, κυρίως στο ανατολικό της κομμάτι, όπου μαίνεται ο εμφύλιος πόλεμος της Συρίας. Ο υπουργός Ναυτιλίας εξέφρασε την άποψη ότι τα αραβικά κράτη θα πρέπει να στηρίξουν την Ελλάδα, τόσο στον τομέα των επενδύσεων όσο και στον τομέα του τουρισμού.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να ενισχυθεί η εμπορική συνεργασία της Ελλάδας με τα Αραβικά Κράτη, αλλά και η συνεργασία στον τομέα της ναυτιλίας και μάλιστα της ναυτικής εκπαίδευσης

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.