Η «Ετήσια Συνάντηση Ναυτικής Τεχνολογίας 2016» με θέμα «Modern Marine Technology –...

Η «Ετήσια Συνάντηση Ναυτικής Τεχνολογίας 2016» με θέμα «Modern Marine Technology – The Greek Reality»

514
Η «Ετήσια Συνάντηση Ναυτικής Τεχνολογίας 2016» με θέμα «Modern Marine Technology – The Greek Reality»
Ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος με τον πρόεδρο του ΕΛΙΝΤ Μιχαήλ Μαντζαφό

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η  «Ετήσια Συνάντηση Ναυτικής Τεχνολογίας 2016» με θέμα «Modern Marine Technology – The Greek Reality», την οποία διοργάνωσε για δέκατη συνεχή χρονιά το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Τεχνολογίας (ΕΛ.Ι.Ν.Τ.) στο Ίδρυμα Ευγενίδου στις 22 & 23 Νοεμβρίου 2016.Την ετήσια συνάντηση τίμησαν με τη παρουσία τους σημαντικοί εκπρόσωποι του Πολιτικού, Ναυτιλιακού και Ακαδημαϊκού χώρου.Το Συνέδριο χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του ΕΛ.Ι.Ν.Τ. κ. Μιχαήλ Μαντζαφός, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Δημήτριος Πατέρας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων κ. Χαράλαμπος Σημαντώνης, o Πρόεδρος της HELMEPA και πρώην Πρόεδρος του Ν.Ε.Ε Δρ. Γ.Γράτσος ο οποίος παρέθεσε χρήσιμα στοιχεία για την πορεία της Ελληνικής ναυτιλίας, εκπρόσωπος της HEMEXPO κ. Χρήστος Γιορδαρμλής και ο Πρόεδρος της ECOMASYN κ. Σταύρος Κασιδιάρης, οι οποίοι επισήμαναν το ρόλο και την συμβολή του ΕΛΙΝΤ στα δρώμενα της Ναυτιλίας καθώς και την μεγάλη συνεισφορά του σε εξειδικευμένα και ιδιαιτέρου ναυτιλιακού ενδιαφέροντος τεχνικά θέματα, ενώ δεν παράλειψαν να αναφέρουν ότι μέσα από τους κύκλους του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας δημιουργήθηκαν σημαντικές πρωτοβουλίες που στόχο έχουν τη προώθηση των Ελλήνων επιστημόνων και δημιουργών τεχνολογικών εφαρμογών.

 

Ο πρόεδρος του ΕΛΙΝΤ
Ο πρόεδρος του ΕΛΙΝΤ

Μέσα από τις ομιλίες και τις επιστημονικές εργασίες αναλύθηκαν οι νέες προκλήσεις της ναυτιλιακής βιομηχανίας και οι υποχρεώσεις των εταιρειών να προσαρμοστούν στις νέες περιβαλλοντικές απαιτήσεις των Διεθνών Κανονισμών ενώ αναδείχθηκε ότι ο ελληνικός κλάδος κατασκευαστών είναι έτοιμος να παρέχει νέα συστήματα αλλά και εξειδικευμένες υπηρεσίες.

untitled

Το καθιερωμένο βραβείο ΕΛ.Ι.Ν.Τ απονεμήθηκε φέτος κατά τη διάρκεια του Επίσημου Δείπνου στο Ναυτικό Όμιλος Ελλάδος στον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο για τη μεγάλη του προσφορά στο ναυτιλιακό χώρο αλλά και για το σημαντικό κοινωνικό έργο.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας, ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος, Εφοπλιστές, Στελέχη Ναυτιλιακών Εταιρειών και Μέλη του Ινστιτούτου τίμησαν με την παρουσία τους την παραπάνω εκδήλωση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.