«Χρηματοδοτικά εργαλεία» της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

«Χρηματοδοτικά εργαλεία» της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

70
«Χρηματοδοτικά εργαλεία» της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Συνάντηση με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων είχαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός, και οι Γενικοί Γραμματείς; Ιωάννης Θεοτοκάς και Χρήστος Λαμπρίδης.
Οι εκπρόσωποι της Τράπεζας (Ε.Ι.Β) παρουσίασαν τα δύο χρηματοδοτικά προγράμματα που είναι σε εξέλιξη για τη Ναυτιλία και τα Λιμάνια. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα χρηματοδοτικά εργαλεία Green Shipping Guarantee Scheme και Green Shipping Loan Programme, τα οποία αφορούν κυρίως πλοία.
Το Υπουργείο παρουσίασε τους σχεδιασμούς του σε Ναυτιλία και Λιμάνια, με ιδιαίτερη έμφαση στην ακτοπλοΐα και στις προοπτικές της υποστήριξης των προγραμμάτων ανανέωσης του ακτοπλοϊκού στόλου, μέσω συνεργασιών με τους ενδιαφερόμενους φορείς.
Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση για επεξεργασία και περαιτέρω διερεύνηση πιλοτικού προγράμματος, που θα στοχεύει στη βελτιστοποίηση των συνθηκών για την ακτοπλοϊκή σύνδεση τριών μικρών νησιών, μέσω της αξιοποίησης των παραπάνω χρηματοδοτικών εργαλείων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.