Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών προσέφερε δέκα επιβατηγά οχήματα στο Λ.Σ.

Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών προσέφερε δέκα επιβατηγά οχήματα στο Λ.Σ.

1352
Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών προσέφερε δέκα επιβατηγά οχήματα στο Λ.Σ.

Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, Ιωάννη Θεοτοκά και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναυάρχου Λ.Σ. Σταμάτιου Ράπτη, πραγματοποιήθηκε, η τελετή παραλαβής δέκα (10) επιβατηγών οχημάτων.
Επισημαίνεται ότι τα συγκεκριμένα οχήματα αποτελούν ευγενική προσφορά της ΕΚΠΕΕ Σ-Ε προς το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.
Τα εν λόγω δέκα (10) επιβατηγά οχήματα, πετρελαιοκίνητα και αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, θα καλύψουν επιχειρησιακές ανάγκες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ θα αντικαταστήσουν ρυπογόνα οχήματα, παλαιότερης τεχνολογίας.
O Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής δήλωσε τα εξής:

«Σε μια σεμνή και πολύ ενδιαφέρουσα τελετή, έπειτα από προσπάθειες του Αρχηγού και άλλων στελεχών του Υπουργείου και σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης των Ελλήνων Εφοπλιστών, με τα μέλη Διοικητικού Συμβουλίου της και με τον φορέα «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ», έχουμε σήμερα μπροστά μας ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα, το οποίο έχει να κάνει με τη συνεννόηση και τη συνεργασία. Έχουμε μία προσφορά, μία δωρεά, δέκα καινούριων αυτοκινήτων τα οποία θα αντικαταστήσουν τα δαπανηρά και ρυπογόνα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν ως σήμερα οι υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος. Δίνεται έτσι άλλη μια φορά η δυνατότητα να αναβαθμιστεί η δουλειά του Λιμενικού. Η ίδια η ζωή έχει αποδείξει ότι όταν υπάρχει καλοπροαίρετη διάθεση από όλες τις πλευρές, μπορεί να υπάρχει κοινός στόχος». Ο κ. Κουρουμπλής εξέφρασε την προσδοκία, οι Έλληνες εφοπλιστές, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία της χώρας, να αποδείξουν ότι μπορούν να γίνουν «οι νέοι Ηπειρώτες εθνικοί ευεργέτες της Ελλάδος.»

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, κ. Θεόδωρος Βενιάμης, δήλωσε:
«Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η Ελληνική Ναυτιλία έχει σταθεί αρωγός στη χώρα και είναι αξιοσημείωτο ότι η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα είναι ο μόνος κλάδος του οποίου τα μέλη, πάντοτε αλλά και τώρα, εν μέσω της δυσμενούς συγκυρίας ήδη από το 2012, διαμέσου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και τη στήριξη χιλιάδων δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας και πολυάριθμων αξιόλογων φορέων σε όλη τη χώρα.»
«Επίσης, όπως είναι γνωστό, ιδιαίτερης σημασίας και μεγάλης εμβέλειας είναι και οι πρωτοβουλίες που ανελήφθησαν για την επισκευή και αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και υποδομών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, πρωτοβουλίες που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα και τις δράσεις προσφοράς της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας. Το έργο αυτό σύντομα αναμένεται να απευθυνθεί και σε άλλες Σχολές, με γνώμονα την αναβάθμιση της Ναυτικής Εκπαίδευσης», δήλωσε ο κ. Βενιάμης.
«Για αυτό το λόγο, αποφασίστηκε, το έργο προσφοράς της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας να μετακινηθεί από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών στην νεοσυσταθείσα «ΣΥΝ-EΝΩΣΙΣ». Η «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» είναι μια αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία κοινωνικής προσφοράς του Ελληνικού Εφοπλισμού. Στόχος της είναι να αποτελέσει ένα σταθερό σημείο συλλογικής κοινωνικής προσφοράς της ναυτιλιακής κοινότητας και να συνδράμει εν γένει την ελληνική κοινωνία», κατέληξε ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών.

dsc_0750

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.