Αύξηση καταγράφουν οι Πολωνικοί λιμένες στη διακίνηση χύδην ξηρού και γενικού φορτίου

Αύξηση καταγράφουν οι Πολωνικοί λιμένες στη διακίνηση χύδην ξηρού και γενικού φορτίου

56
Αύξηση καταγράφουν οι Πολωνικοί λιμένες στη διακίνηση χύδην ξηρού και γενικού φορτίου

Οι λιμένες του Szczecin και Świnoujście κατά τη διάρκεια των εννέα πρώτων μηνών του 2016 καταγράφουν αύξηση στη διακίνηση χύδην ξηρού και γενικού φορτίου, η οποία αγγίζει σχεδόν το +3%. Τα κύρια εμπορευματικά φορτία που διακινήθηκαν από αυτούς τους δύο λιμένες της Πολωνίας είναι τα χύδην φορτία, κυρίως σιτάρι, αλλά και τα υγρά καύσιμα. Η αυξημένη διακίνηση φορτίων αποδίδεται στη λειτουργία του τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου καθώς και στη λειτουργία των νέων τερματικών σταθμών σιτηρών, αλλά και στη συνεχή αύξηση της κίνησης στον επιβατικό σταθμό του λιμένα του Świnoujście.

Πιο αναλυτικά από τους λιμένες Szczecin και Świnoujście διακινήθηκαν περισσότεροι από 17.600.000 τόνοι φορτίων, 475,7 χιλιάδες τόνοι περισσότεροι σε σχέση με το εννεάμηνο του 2015. Σε ό,τι αφορά τα φορτία υγρών καυσίμων, αυτά αυξήθηκαν κατά 26,5%, δηλαδή 341,1 χιλιάδες τόνοι περισσότεροι σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Να σημειωθεί ότι στον τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου του Świnoujście συνεχίζονται κανονικά οι παραδόσεις LNG από το Κατάρ, καθώς ο τερματικός σταθμός έχει τεθεί σε πλήρη εμπορική λειτουργία ήδη από τον περασμένο Ιούνιο. Μάλιστα, μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα ο σταθμός έχει υποδεχτεί δύο δεξαμενόπλοια μεταφοράς LNG, που συνολικά μετέφεραν 511.349 κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου. Πρόκειται για τα πλοία «Umm Al Amad» και «Al-Khuwair», που μετέφεραν στις 17 Οκτωβρίου και 12 Νοεμβρίου αντιστοίχως καταριανό φυσικό αέριο στον πολωνικό τερματικό σταθμό του Świnoujście.

 

Φωτό: gaz-system.pl

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.