Σε αβεβαιότητα οδηγείται ο κλάδος των αερομεταφορέων

Σε αβεβαιότητα οδηγείται ο κλάδος των αερομεταφορέων

363
Σε αβεβαιότητα οδηγείται ο κλάδος των αερομεταφορέων

Ο Όμιλος της Emirates ανακοίνωσε πτώση της τάξης του 75% στα καθαρά κέρδη του πρώτου εξαμήνου από τις δραστηριότητες των αεροπορικών εταιρειών που διαχειρίζεται με έδρα το Ντουμπάι. Κύριο πλήγμα για την Emirates Airlines ήταν το ισχυρό δολάριο και ο σκληρότερος ανταγωνισμός κυρίως από τους αερομεταφορείς της Μέσης Ανατολής και της Ασίας.
Ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας στον κόσμο από άποψη μεταφοράς διεθνών επιβατών ανακοίνωσε κέρδη $ 214 εκατ για το εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου. Ο μέσος συντελεστής πληρότητας των αεροσκαφών μειώθηκε σε 75,3 % κατά το πρώτο εξάμηνο από 78,3% πριν από ένα χρόνο.
Ο αυξημένος ανταγωνισμός και η πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα σε πολλά μέρη του κόσμου έχουν επιδράσει στη μείωση των ναύλων αλλά και στη ζήτηση για ταξίδια ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Sheikh Ahmed bin Saeed Al-Maktoum. Aν και οι τιμές των καυσίμων θα μπορούσαν να επιτρέψουν ένα καλύτερο κέρδος η νέα τάξη πραγμάτων στις χώρες της Ασίας και της Ευρώπης, αποτέλεσμα της διεθνούς οικονομικής κρίσης, της αυξημένης τρομοκρατίας αλλά και του αδάμαστου ανταγωνισμού και των πόλεμο τιμών μεταξύ των αερομεταφορέων οδηγεί τον κλάδο σε αβεβαιότητα.
«Οι ζοφερές προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας φαίνεται να είναι το νέο πρότυπο, χωρίς άμεση προοπτική βελτίωσης στον ορίζοντα», δήλωσε ο Σεΐχης σε ανακοίνωση που προβληματίζει τη διεθνή αεροπορική αλλά και τουριστική αγορά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.