Σε άνοδο τα Panamax, πτώση για τα capes στην dry αγορά, σταθερή...

Σε άνοδο τα Panamax, πτώση για τα capes στην dry αγορά, σταθερή η αγορά των wet

152
Σε άνοδο τα Panamax, πτώση για τα capes στην dry αγορά, σταθερή η αγορά των wet

DRY
Οι ναύλοι στα capes συνεχίζουν να παρουσιάζουν αρνητική προοπτική καθώς κινούνται στην περιοχή των $8.800 ανά ημέρα για χρονοναυλώσεις έξι μηνών. Στα Panamax τα πλοία πιάνουν ναύλους έως και $8.200 για ταξίδια από την Ανατολική Ακτή της Λατινικής Αμερικής προς την Ασία και περί τα $7.000 στην περιοχή του Ειρηνικού για βραχυχρόνιες ναυλώσεις. Στα Handies οι βραχυχρόνιες ναυλώσεις για ταξίδια στον Ειρηνικό αγγίζουν τα $6.300 ανά ημέρα ενώ στα Supra οι ναύλοι παρουσίασαν μικρή βελτίωση, στα $7.000 ανά ημέρα.

alibras-dry-tc-rates-wk42

Wet

Με τις τιμές του αργού πετρελαίου να εκτιμάται ότι να διαμορφωθούν στην περιοχή των $50-$60 δολαρίων, έπειτα από την δέσμευση του ΟΠΕΚ για τα επίπεδα παραγωγή αλλά και την πτώση του κόστους παραγωγής σχιστολιθικού αερίου στις ΗΠΑ το Brent και το WTI εμπορεύονται στα $52,41 και $51,2 το βαρέλι αντίστοιχα.
Οι ναύλοι στα Suezmax συνεχίζουν να κινούνται πέριξ των $22.500 ανά ημέρα για ετήσιες χρονοναυλώσεις, ενώ οι ναύλοι στα VLCC για ετήσιες χρονοναυλώσεις συνεχίζουν την πτώση, με τις τιμές να διαμορφώνονται στα $28.000 ανά ημέρα.

alibras-wet-tc-rates-wk42

alibra-rates-week-42

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.