Το νηολόγιο των Μάρσαλ έτοιμο να υποστηρίξει τις ναυτιλιακές εταιρείες για...

Το νηολόγιο των Μάρσαλ έτοιμο να υποστηρίξει τις ναυτιλιακές εταιρείες για την εφαρμογή της BWMC

376
Το νηολόγιο των Μάρσαλ  έτοιμο να υποστηρίξει τις ναυτιλιακές εταιρείες για την εφαρμογή της BWMC

Το νηολόγιο της Δημοκρατίας των Νήσων Μάρσαλ (RMI) συμμετείχε σε ημερίδα ενημέρωσης που διοργάνωσε η MARTECMA (MARINE TECHNICAL MANAGEMENT ASSOCIATΙON) στις 18 Οκτωβρίου 2016 στο αμφιθέατρο της Maran Tankers Management στην Αθήνα. Το κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η σύμβαση διαχείρισης του έρματος (Ballast Water Management Convention – BWMC) και η επικείμενη 70η συνεδρίαση της Επιτροπής Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (Marine Environment Protection Committee – MEPC ) του Διεθνoύς Ναυτιλιακού Οργανισμού (International Μaritime Οrganization –IMO) στο Λονδίνο από 24 ως 28 Οκτώβρη 2016. Ο κ. Robert North και ο κ. Θάνος Θεοχάρης εκπροσωπώντας το RMI παρουσίασαν τις θέσεις του νηολογίου οι οποίες και θα κατατεθούν στην προσεχή συνεδρίαση της MEPC.
Οι εκπρόσωποι του RMI αναγνώρισαν τις δυσκολίες και τις πιθανές επιπλοκές που προκαλούνται από τη έναρξη ισχύος της σύμβασης (στις 8 Σεπτεμβρίου 2017), τόσο σε θέματα διαδικασιών, όσο και σε ζητήματα πιστοποίησης συστημάτων (type approval).
Το Νηολόγιο θα υποστηρίξει τις προτάσεις για την αναθεώρηση των υφιστάμενων οδηγιών σχετικά με την πιστοποίηση συστημάτων διαχείρισης έρματος (G8), προκειμένου να συμβαδίζουν με τις αντίστοιχες των Ηνωμένων Πολιτειών. Αν κάτι τέτοιο επιτευχθεί, τότε ένα σύστημα που εγκρίνεται από την Αμερικανική Ακτοφυλακή (USCG ) θα εγκρίνεται αυτομάτως και από τη σύμβαση BWM και αντίστροφα.
Το RMI επίσης, δεν είναι αντίθετο με την πρόωρη ανανέωση του Διεθνούς Πιστοποιητικού για την πρόληψη της Ρύπανσης από Πετρέλαιο (Ιnternational Οil Ρollution Ρrevention Certificate – IOPP) από τα πλοία που ανήκουν στις τάξεις του Νηολογίου, καθώς εκτιμά ότι η πρόωρη ανανέωση θα δώσει το χρόνο που χρειάζονται οι ναυτιλιακές επιχειρήσεις και τα πλοία για να εναρμονιστούν ομαλά με τις απαιτήσεις της BWM αλλά και τις οδηγίες για την έγκριση συστημάτων διαχείρισης έρματος.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.