SeaBright: 20 χρόνια επιτυχημένης πορείας

SeaBright: 20 χρόνια επιτυχημένης πορείας

998
SeaBright: 20 χρόνια επιτυχημένης πορείας

Η εταιρεία SeaBright του Αναστάσιου Μάλλιου, έπειτα από μια επιτυχημένη πορεία 20 ετών παραγωγής φωτιστικών σωμάτων για πλοία, είναι η leader της χώρας στον τομέα αυτόν και μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, έχοντας μάλιστα λάβει type approval από τους νηογνώμονες Bureau Veritas και RINA.
Ο 56χρονος Αναστάσιος Μάλλιος το 1982 ασχολήθηκε για πρώτη φόρα με το εμπόριο ηλεκτρολογικού εξοπλισμού πλοίων στην εταιρεία του πεθερού του Ηλία Τσουκάτου. Το 1986, μέσα από την ενασχόλησή του με το αντικείμενο, διαπίστωσε το κενό της ελληνικής αγοράς στον τομέα του φωτισμού των πλοίων, αφού έως τότε, όπως δήλωσε στα Ν.Χ. ο ίδιος, «όλο το υλικό ήταν εισαγόμενο κυρίως από τη Νορβηγία και τη Γερμανία». Έχοντας συμμάχους του το πείσμα και τη σκληρή δουλειά, το 1989 δημιούργησε την πρώτη σειρά φωτιστικών φθορίου για ναυτικού τύπου χρήση. Έτσι, το 1996, έχοντας ως στήριγμά του τη σύζυγό του Σοφία Τσουκάτου, ίδρυσαν από κοινού την εταιρεία που σήμερα είναι γνωστή ως SeaBright.
Μέσα σε λίγα μόλις χρόνια, η εταιρεία είχε καταφέρει να ελέγξει το 90% της αγοράς φωτισμού των πλοίων στην Ελλάδα και να θεωρηθεί με τον τρόπο αυτόν αδιαμφισβήτητα πρωταγωνιστής του κλάδου.
Οι δυο τους έχουν τρία παιδιά: την Αδαμαντία, η οποία απασχολείται σε μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες της χώρας μας, τον Παναγιώτη και τον Ηλία. Το 2006, την είσοδό του στην εταιρεία έκανε ο μεγαλύτερος γιος του Παναγιώτης Μάλλιος, με σπουδές μηχανικού αυτοματισμών. Μαζί με τον πατέρα του, βλέποντας την επικείμενη μείωση των τζίρων της εταιρείας σε βάθος χρόνου, αποφάσισαν να προχωρήσουν στην αναβάθμιση καθώς και στον εμπλουτισμό του παραγωγικού τομέα της εταιρείας. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι πως η εταιρεία, από το 2010 έως το 2015, υλοποίησε επένδυση 800.000 ευρώ, ενώ για τη διετία 2016-2017 υλοποιεί επένδυση ύψους 400.000 ευρώ. Η εταιρεία, που, πέρα από την παραγωγή φωτιστικών σωμάτων για πλοία (εσωτερικών και εξωτερικών χώρων), ασχολείται και με το εμπόριο ηλεκτρολογικού υλικού για πλοία, εκπροσωπώντας στην αγορά της Ελλάδας κάποιες από τις μεγαλύτερες εταιρείες εφοδιασμού ηλεκτρολογικού υλικού ναυτικού τύπου, αριθμεί σήμερα 15 άτομα προσωπικό και στα σχέδιά της είναι η πρόσληψη τριών ακόμη το 2016- 2017. Εκτός από τον Παναγιώτη Μάλλιο, που είναι και γενικός διευθυντής της SeaBright, στο ενεργητικό της εταιρείας έχει ενταχθεί δυναμικά και ο μικρότερος γιος του Αναστάσιου Μάλλιου, ο Ηλίας, για να καλύψει τη θέση του υπευθύνου εξαγωγών, ο οποίος τελείωσε πρόσφατα τις σπουδές του στη Νομική. Ο πατέρας, δηλώνοντας περήφανος για τους δύο γιους και ταυτόχρονα αναγνωρίζοντας τη διαφορετική και πιο φρέσκια οπτική που δίνουν στη Seabright, δηλώνει: «Ο Παναγιώτης ανέπτυξε από την πρώτη στιγμή το εξαγωγικό κομμάτι και τώρα με τον Ηλία θα πάμε ακόμα καλύτερα στο εξωτερικό». Ενδεικτικό μάλιστα είναι πως τα στατιστικά στοιχεία εξαγωγών της εταιρείας το 2012 άγγιζαν το 7%, το 2013 και το 2014 το 26%, το 2015 το 58% και το 2016 θα αγγίξουν το 85% του συνολικού τζίρου της εταιρείας. Όλα αυτά βέβαια είναι αποτέλεσμα πολύ σκληρής δουλειάς και διαρκούς παρουσίας σε εκθέσεις σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Συνοπτικά, η SeaBright έχει λάβει μέρος 2 φορές στη Europort Rotterdam, 2 φορές στη Europort Istanbul, 2 φορές στην SMM Hamburg, 1 φορά στην Koremarine Korea, 1 φορά στη Marintec China, 2 φορές στη Nor- Shipping Norway και 3 φορές στην παραδοσιακή διεθνή έκθεση Ποσειδώνια.

Το περίπτερο της SeaBright στη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση "Ποσειδώνια 2016"
Το περίπτερο της SeaBright στη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση “Ποσειδώνια 2016″

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως η SeaBright αποτελεί ένα εκ των ιδρυτικών μελών της HEMEXPO (Hellenic Marine Equipment Manufacturers & Exporters). Ο Παναγιώτης Μάλλιος, μέλος του ΔΣ της HEMEXPO, δηλώνει πλήρως ευχαριστημένος από την εύρυθμη λειτουργία της ένωσης και επίσης αναγνωρίζει τα οφέλη αυτής, με την ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των εταιρειών-μελών, τη συνεργασία μεταξύ αυτών σε επίπεδο παραγωγής, καθώς και τη διείσδυση σε νέες αγορές με τη μορφή επιχειρηματικών αποστολών και εκθέσεων, έχοντας ως αποκορύφωμα το πρώτο εθνικό περίπτερο στη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση SMM Hamburg σε συνεργασία με το Enterprise Greece. Επίσης, η SeaBright θέλει να ευχαριστήσει την κ. Ελένη Πολυχρονοπούλου, πρόεδρο της HEMEXPO, εκτελεστική αντιπρόεδρο της τεχνικής Προστασίας Περιβάλλοντος και διευθύντρια επιχειρηματικής ανάπτυξης της Erma First, χάρη στην οποία η HEMEXPO απέκτησε σάρκα και οστά. Ένα ακόμα στοιχείο επιτυχίας, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αναστάσιου Μάλλιου, είναι οι αμέτρητες ώρες δουλειάς, η καλή πρώτη ύλη, η ποιότητα, η οικογενειακή βάση της εταιρείας και η διαρκής στήριξη της οικογένειάς του, η οποία, στον μεγαλύτερο βαθμό, όπως δηλώνει, οφείλεται στη σύζυγό του Σοφία Τσουκάτου. Τα άλλα δύο στελέχη της εταιρείας, οι Παναγιώτης και Ηλίας, επιβεβαιώνοντας τη δήλωση του πατέρα τους, συμπληρώνουν πως το κλειδί της επιτυχίας έγκειται σε μια δημιουργική εξωστρέφεια, καθώς και στη σύσταση ενός δικτύου εξαγωγών που ξεπερνάει τα συνηθισμένα και βασίζεται στην προσωπική σχέση με τους πελάτες, άρα πολλά ταξίδια, καλή γνώση του διεθνούς περιβάλλοντος και εντιμότητα. Το κυριότερο στοιχείο όμως συγκεντρώνεται στον πατέρα τους, που αποτελεί τον καλύτερο δάσκαλο και για τους δυο τους. ΣΗΜΕΡΑ, η SeaBright βρίσκεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου της στην Ευρώπη με πάνω από 250 κωδικούς στον κατάλογό της και ένα δίκτυο εξαγωγών στο οποίο συγκαταλέγονται χώρες όπως η Ρουμανία, η Τουρκία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ολλανδία, η Γαλλία, η Βουλγαρία, το Βιετνάμ και η Αμερική. Επιπλέον, πρόσφατα υπέγραψε συμβόλαιο αντιπροσώπευσης με την UMAR-WSR, μία εκ των κορυφαίων εταιρειών του κλάδου της με έδρα την Κύπρο και γραφεία σε Ρωσία, Σιγκαπούρη και Ελλάδα. Επίσης, έχει υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με ένα εκ των μεγαλύτερων ναυπηγείων του κόσμου, αυτό της STX France, έως το 2019 για την τροφοδοσία μερικών από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου (της MSC) καθώς και με την DAEWOO HEAVY INDUSTRIES για την τροφοδοσία δεξαμενοπλοίων. Επιπλέον, μετά τη λήξη της κορυφαίας ναυτι-λιακής έκθεσης SMM Hamburg 2016, όπως δήλωσαν στα Ν.Χ. οι κύριοι Αναστάσιος, Παναγιώτης και Ηλίας Μάλλιος, «φέραμε στις βαλίτσες μας χρυσό συμβόλαιο έως το 2025». Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως οι εκπρόσωποι της εταιρείας δηλώνουν με περηφάνια πως δώσαμε στους ανταγωνιστές μας και στους πελάτες μας να καταλάβουν ότι στην Ελλάδα δεν παράγουμε μόνο λάδι.
Με το βλέμμα στο μέλλον
Αυτή την περίοδο, η εταιρεία διανύει ένα εκ των κομβικών σημείων λειτουργίας της, καθώς έχει αναλάβει να φωτίσει τα εννέα δεξαμενόπλοια της Tsakos Energy Navigation, έχοντας ήδη παραδώσει τον εξοπλισμό για τα τέσσερα πρώτα. «Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον καπετάν Παναγιώτη Τσάκο, τον κ. Νικόλαο Τσάκο και τον αντιπρόεδρο της Tsakos Group κ. Βασίλη Παπαγεωργίου για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν», δηλώνει ο Αναστάσιος Μάλλιος, σημειώνοντας για το εν λόγω project πως, όταν κυκλοφόρησε, ήταν το μεγαλύτερο του κόσμου σε φωτισμό LED και αναμετρηθήκαμε για την κατάκτησή του με εταιρεία-κολοσσό του κλάδου μας με έδρα την Κορέα.

 

Στιγμιότυπο από τη ναυτιλιακή έκθεση "Ποσειδώνια 2016" με το Sales Team.
Στιγμιότυπο από τη ναυτιλιακή έκθεση “Ποσειδώνια 2016″ με το Sales Team.
Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.