Στόχος η ανάδειξη της Βρετανίας σε ένα παγκόσμιο κέντρο ναυπήγησης υπερσύγχρονων πολεμικών...

Στόχος η ανάδειξη της Βρετανίας σε ένα παγκόσμιο κέντρο ναυπήγησης υπερσύγχρονων πολεμικών σκαφών

227
Στόχος η ανάδειξη της Βρετανίας σε ένα παγκόσμιο κέντρο ναυπήγησης υπερσύγχρονων πολεμικών σκαφών

Στις 23 Νοεμβρίου αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η νέα εθνική στρατηγική για τη ναυπηγική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία έχει στόχο τη διατήρηση αλλά και αύξηση των υφιστάμενων και υψηλής εξειδίκευσης θέσεων εργασίας στο ναυπηγικό κλάδο της χώρας, καθώς και την ανάδειξη της Βρετανίας σε ένα παγκόσμιο κέντρο ναυπήγησης υπερσύγχρονων πολεμικών σκαφών.
Άλλωστε, η ίδια η ύπαρξη αλλά και ανάπτυξη της βρετανικής ναυπηγικής βιομηχανίας στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στις παραγγελίες που δέχεται από το βρετανικό Βασιλικό Πολεμικό Ναυτικό και οι οποίες αφορούν είτε σε επισκευές σε υπάρχοντα σκάφη είτε σε ναυπήγηση νέων μονάδων του στόλου.
Συγκεκριμένα το Πολεμικό Ναυτικό της Βρετανίας αναμένεται να αντικαταστήσει τουλάχιστον 13 από τις φρεγάτες που διαθέτει στο στόλο του με νέες (Type 26 Global Combat Ship και General Purpose Frigate), μία διαδικασία που θα ξεκινήσει σταδιακά μετά το 2023.
Επιπλέον, στο δυναμικό του βρετανικού πολεμικού στόλου θα ενταχθούν νέα πολεμικά πλοία επιφανείας, περιπολικά σκάφη ανοικτής θαλάσσης καθώς και πλοία γενικής υποστήριξης.
Για την ανανέωση των πλοίων του πολεμικού του στόλου το Λονδίνο έχει προϋπολογίσει για την επόμενη δεκαετία ένα συνολικό ποσό της τάξης των 19 δις λιρών.

Φωτό: baesystems.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.