Εκδήλωση στο πλωτό μουσείο “HELLAS LIBERTY” για τη συμβολή των Ελλήνων ναυτικών...

Εκδήλωση στο πλωτό μουσείο “HELLAS LIBERTY” για τη συμβολή των Ελλήνων ναυτικών στην αντιφασιστική νίκη κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

655
Εκδήλωση στο πλωτό μουσείο “HELLAS LIBERTY” για τη συμβολή των Ελλήνων ναυτικών στην αντιφασιστική νίκη κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Θεοτοκά πραγματοποιήθηκε στο πλωτό μουσείο “HELLAS LIBERTY”, στο λιμάνι του Πειραιά, εκδήλωση με θέμα «Κρατήστε τα πλοία εν κινήσει. Η συμβολή των Ελλήνων ναυτικών στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε προβολή video με την Ιστορία του πλοίου “HELLAS LIBERTY” καθώς και ομιλίες του Ομότιμου Καθηγητή Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Προκόπη Παπαστράτη αναφορικά με τη συνεισφορά του Πολεμικού Ναυτικού στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και της Δρ. Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Βασιλικής Λάζου αναφορικά με τη συμβολή των Ελλήνων ναυτεργατών στην αντιφασιστική νίκη.
Στην εκδήλωση, που συνδιοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού του Κυβερνητικού έργου και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παρευρέθηκαν επίσης ο Β’ Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Μπαρκάτσας Γεώργιος, εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ, εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου και των Δικαστικών Αρχών, Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., των λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Ναυτιλιακής Κοινότητας και λοιπών τοπικών φορέων.
dsc_9042

dsc_9066

dsc_9084

dsc_9101

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.