Αναβολή παραδόσεων δύο νεότευκτων VLCC για την Euronav

Αναβολή παραδόσεων δύο νεότευκτων VLCC για την Euronav

308
Αναβολή παραδόσεων δύο νεότευκτων VLCC για την Euronav

Η Euronav NV ανακοίνωσε με δελτίο τύπου την επίτευξη συμφωνίας με τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries για αναβολή στην παράδοση δύο VLCC προερχόμενα από μεταπώληση, για το 1ο τρίμηνο του 2017.
Η εταιρεία επισημαίνει ότι χάρη στην εξαιρετική συνεργασία που διατηρεί με την Hyundai τα δύο πλοία θα παραδοθούν τον Ιανουάριο του 2017 αντί για τον Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2016. Αντίστοιχα και με τις παραδόσεις, οι πληρωμές που ανέρχονται στα $97 εκατ. θα πραγματοποιηθούν στο πρώτο τρίμηνο του 2017 αντί για το 4ο τρίμηνο του 2016.
Ο Οικονομικός Διευθυντής της Euronav κ. Hugo De Stoop, δήλωσε: «Η Euronav είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την συμφωνία με την HHI. Είναι πράγματι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί θα έπρεπε να γίνει η παράδοση ενός πλοίου τους τελευταίους μήνες ενός έτους, δεδομένης της σπουδαιότητας που δίνεται στο έτος παράδοσης ενός πλοίου. Θεωρούμε απόλυτα λογική την κίνηση αυτή και πιστεύουμε ότι συνεισφέρουμε στην εξομάλυνση των παραγγελιών παγκοσμίως. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που αυτά τα δύο πλοία υψηλής τεχνολογίας, θα έχουν ως έτος παράδοσης το 2017, μειώνοντας τον μέσο όρο ηλικίας του στόλου μας χωρίς να αυξάνεται η παγκόσμια χωρητικότητα, δεδομένου ότι πρόκειται για μεταπωλήσεις».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.