Ακύρωση παραγγελιών για την Frontline Ltd.

Ακύρωση παραγγελιών για την Frontline Ltd.

353
Ακύρωση παραγγελιών για την Frontline Ltd.

Η Frontline Ltd. ανακοίνωσε την ακύρωση συμφωνίας για την κατασκευή τεσσάρων νεότευκτων VLCC από την STX Offhshore & Shipbuilding Co. Ltd τα οποία επρόκειτο να παραδοθούν εντός του 2017. Η αρχική συμφωνία ανερχόταν στα $364,3 εκατ. εκ ενώ έχουν ήδη πραγματοποιηθεί εργασίες κόστους $45,5 εκατ. Η συμφωνία ακύρωσης προβλέπει ότι δεν προκύπτουν περαιτέρω υποχρεώσεις από την Frontline ενώ της επεστράφησαν όλες οι δόσεις που είχαν καταβληθεί ως τώρα στην STX, εκτός από $0,5 εκατ. ανά πλοίο.
Η εταιρεία θεωρεί ότι η ναυλαγορά θα συνεχίσει να κινείται πτωτικά και εκτιμά ότι οι ιστορικά χαμηλές τιμές νέων και μεταχειρισμένων πλοίων, σε συνδυασμό με την μόχλευση της ρευστότητας της, θα δημιουργηθούν σοβαρές ευκαιρίες για νέες επενδυτικές τοποθετήσεις της.
Μετά την ακύρωση των παραγγελιών, η Frontline διαχειρίζεται 73 πλοία, με συνολική χωρητικότητα 13,5 εκατ. dwt. Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από 25 VLCC, 22 Suezmax tankers, 22 LR@/aframax tankers και 1 MR, ενώ έχει μισθώσει με βραχυπρόθεσμα συμβόλαια άλλα 3 MR tankers.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.