Η σύγχρονη τεχνολογία της GTT προσφέρει ασύγκριτη θερμική απόδοση

Η σύγχρονη τεχνολογία της GTT προσφέρει ασύγκριτη θερμική απόδοση

222
Η σύγχρονη τεχνολογία της GTT προσφέρει ασύγκριτη θερμική απόδοση

Του Νίκου Βεργούνη

Η γαλλική Gaztransport et Technigaz SA (GTT) έχει λάβει παραγγελία από την νοτιοκορεάτικη Samsung Heavy Industries (SHI) να εξοπλίσει ένα νέο πλοίο μεταφοράς LNG με την τεχνολογία Mark. Το πλοίο πρόκειται να ναυπηγηθεί στο ναυπηγείο της SHI στο νησί Goeje της Νοτίου Κορέας για Ευρωπαίο πλοιοκτήτη ενώ η παράδοσή του προγραμματίζεται για το 2019.
Η SHI θα χρησιμοποιήσει στο νέο πλοίο την σύγχρονη τεχνολογία της GTT η οποία προσφέρει ασύγκριτη θερμική απόδοση. Με την τελευταία της τεχνολογία Mark V, η GTT έχει δημιουργήσει μια πραγματική επανάσταση μειώνοντας το ημερήσιο ποσοστό boil-off στο 0,07% του όγκου της δεξαμενής. Επιπλέον, η συγκεκριμένη λύση βασίζεται σε μια νέα μεταλλική δευτερεύουσα μεμβράνη κατασκευασμένη από κράμα Fe36Ni (invar). Η SHI έχει λάβει ενεργά μέρος στην ανάπτυξη της τεχνολογίας Mark V, ειδικότερα στην οικοδόμηση ενός κρυογονικού μοντέλου μεγάλης κλίμακας το οποίο χρησιμοποιείται για δοκιμές επικύρωσης.
Με περισσότερα από 227 εξοπλισμένα πλοία παγκοσμίως, 45 από τα οποία βρίσκονται υπό κατασκευή, η τεχνολογία Mark είναι αποδεδειγμένη στη θάλασσα ενώ αναγνωρίζεται και από τους βασικούς παράγοντες του LNG κλάδου . Η τελευταία εξέλιξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας, Mark V, τονίζει τη συνεχή πολιτική καινοτομίας της GTT με σκοπό τη μόνιμη βελτίωση της απόδοσής της ώστε να ικανοποιεί τις απαιτήσεις των πελατών και της αγοράς.

dimiourgia-eikonas
(εικόνα από http://www.gtt.fr/technologies-services/our-technologies/mark-v-system)

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.