Συνομιλίες για πιθανή πώληση της Hurtigruten

Συνομιλίες για πιθανή πώληση της Hurtigruten

105
Συνομιλίες για πιθανή πώληση της Hurtigruten

Η βρετανική εταιρεία ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου TDR Capital, η οποία απέκτησε το 90% της νορβηγικής ναυτιλιακής εταιρείας Hurtigruten προ δύο ετών – συγκεκριμένα το φθινόπωρο του 2014 -, εμφανίζεται να έχει ξεκινήσει συνομιλίες για πιθανή πώληση της νορβηγικής εταιρείας με τρεις δυνητικούς αγοραστές, από τους οποίους έχει λάβει ήδη προσφορές.
Η Hurtigruten είναι μια νορβηγική ακτοπλοϊκή εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στις θαλάσσιες μεταφορές επιβατών και φορτίων στις δυτικές και βόρειες ακτές της Νορβηγίας, ενώ παράλληλα προσφέρει και κρουαζιέρες αναψυχής στα νορβηγικά Φιόρδ αλλά και στις περιοχές της Ανταρκτικής, της Γροιλανδίας, της Ισλανδίας και του βόρειου Ατλαντικού.
Η αξία της Hurtigruten εκτιμάται ότι αγγίζει τα σχεδόν 890 εκατ. δολάρια ΗΠΑ. Κατά τα δύο τελευταία χρόνια η βρετανική TDR Capital έχει συνεισφέρει σημαντικά χρηματικά ποσά για την απόκτηση και ανακατασκευή του πλοίου «Spitsbergen», αλλά και για την αναβάθμιση επιπλέον τεσσάρων πλοίων της Hurtigruten, τα οποία εκτελούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια μεταξύ του Μπέργκεν και του Κίρκενες.
Πέραν, όμως, των ανακατασκευών και αναβαθμίσεων, η TDR Capital έχει ήδη προχωρήσει και σε παραγγελία δύο νέων πλοίων από τα νορβηγικά ναυπηγεία Kleven, με έτος παράδοσης το 2018 και 2019, αντιστοίχως.

Φωτό: hurtigruten.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.