Στόχος να αναδειχθεί ο λιμένας Ηγουμενίτσας σε σημαντικό προορισμό κρουαζιέρας

Στόχος να αναδειχθεί ο λιμένας Ηγουμενίτσας σε σημαντικό προορισμό κρουαζιέρας

64
Στόχος να αναδειχθεί ο λιμένας Ηγουμενίτσας σε σημαντικό προορισμό κρουαζιέρας

Στην κορυφαία διεθνή έκθεση του κλάδου της κρουαζιέρας, SEATRADE Cruise MED 2016, που εφέτος πραγματοποιήθηκε στην Τενερίφη, από τις 20 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2016, συμμετείχε και ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας με δικό του εκθεσιακό περίπτερο. Η συμμετοχή των λιμένων της Μεσογείου τελούσε υπό την αιγίδα της ΜedCruise, όπου το λιμάνι της Ηγουμενίτσας συμμετέχει ως τακτικό μέλος.
Η εν λόγω έκθεση αποτελεί θεσμό για την περιοχή της Μεσογείου και πρόκειται για μια εξειδικευμένη και στοχευόμενη διοργάνωση στον τομέα της κρουαζιέρας, που δίνει τη δυνατότητα προώθηση των δυνατοτήτων των λιμένων τόσο σε υποδομές υποδοχής κρουαζιέρας, όσο και ως τουριστικοί προορισμοί.
Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο κ. Ανδρέα Νταή. Κατά την διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένες συναντήσεις με εταιρείες του κλάδου, προκειμένου να συζητηθούν όλες οι νέες δυνατότητες που προσφέρει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας ως σημείο προορισμού, αλλά και να παρουσιαστούν οι νέες υποδομές που δίνουν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας την δυνατότητα εξυπηρέτησης μεγάλης χωρητικότητας κρουαζιερόπλοιων.
Τα αποτελέσματα των συζητήσεων, σύμφωνα με τα στελέχη του ΟΛΗΓ, δίνουν ευοίωνα μηνύματα, με ορισμένες εταιρείες να έχουν εντάξει το λιμένα Ηγουμενίτσας στους προορισμούς τους για τα επόμενα χρόνια, όπως η TUI και η Silversea. Από την άλλη εταιρείες, όπως η Costa Crociere και ο όμιλος εταιριών Azamara – Celebrity Cruises – Royal Caribbean, θα πραγματοποιήσουν δοκιμαστικές προσεγγίσεις, καθώς τα προγράμματά τους για την επόμενη χρονιά έχουν ήδη ολοκληρωθεί.
Οι προσπάθειες που καταβάλλονται από τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας για την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων και την καθιέρωση του λιμένα της Ηγουμενίτσας ως προορισμού τους είναι μεθοδικές και εντατικές και τα στελέχη του ΟΛΗΓ εκφράζουν την αισιοδοξία τους για επιτυχή έκβαση των προσπαθειών τους να αναδειχθεί ο λιμένας Ηγουμενίτσας σε σημαντικό προορισμό κρουαζιέρας.

Φωτό: olig.gr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.