H Royal Caribbean παραγγέλνει δύο νέα LNG κρουαζιερόπλοια στα ναυπηγεία Meyer Turku

H Royal Caribbean παραγγέλνει δύο νέα LNG κρουαζιερόπλοια στα ναυπηγεία Meyer Turku

197
H Royal Caribbean παραγγέλνει δύο νέα LNG κρουαζιερόπλοια στα ναυπηγεία Meyer Turku

Με επίσημη ανακοίνωσή τους τα φινλανδικά ναυπηγεία Meyer Turku, που ανήκουν στον γερμανικό όμιλο Meyer Werft GmbH, ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν με την Royal Caribbean Cruises Ltd για τη ναυπήγηση δύο νέας γενιάς κρουαζιερόπλοιων, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν στην αμερικανική εταιρεία το 2022 και 2024, αντιστοίχως.
Τα δύο νέα κρουαζιερόπλοια, κατηγορίας «Icon», χωρητικότητας 200.000 gt και αξίας 1,6 δις ευρώ, θα κινούνται με υγροποιημένο φυσικό αέριο και θα διαθέτουν μία σειρά καινοτομιών, όπως σύστημα κυψελών καυσίμου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Οι κυψέλες καυσίμου προσφέρουν έναν ενεργειακά πολύ αποδοτικό και καθαρό τρόπο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο Richard Fain, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Royal Caribbean Cruises, Ltd., τόνισε ότι «με τα νέα αυτά πλοία κατηγορίας “Icon” ξεκινάμε το ταξίδι μας για να φτάσουμε στο σημείο να διώξουμε τελείως τον καπνό από τα φουγάρα των πλοίων μας».
Την ικανοποίησή του για την επιλογή των ναυπηγείων Meyer Turku από την Royal Caribbean εξέφρασε και ο διευθύνων σύμβουλος των φινλανδικών ναυπηγείων, Jan Meyer. Ο ίδιος σημείωσε ότι οι νέες παραγγελίες αλλά και οι επενδύσεις ύψους 75 εκατ. ευρώ, στις οποίες έχουν προχωρήσει τα ναυπηγεία το τελευταίο διάστημα, θα επιτρέψουν την ισχυρή ανάπτυξη των ναυπηγείων στο άμεσο μέλλον, δημιουργώντας εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας.
Μάλιστα, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 300 νέες προσλήψεις, με το συνολικό εργατικό δυναμικό των φινλανδικών ναυπηγείων να φτάνει μέσα στα λίγα επόμενα χρόνια από τα 1.500 στα 1.800 άτομα.

Φωτό: meyerturku.fi

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.