85 χρόνια Ναυτικά Χρονικά – 70 χρόνια Λίμπερτυ

85 χρόνια Ναυτικά Χρονικά – 70 χρόνια Λίμπερτυ

1978
85 χρόνια Ναυτικά Χρονικά – 70 χρόνια Λίμπερτυ

Στην κατάμεστη αίθουσα του ιστορικού πλοίου «Hellas Liberty», τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, έγινε η παρουσίαση της ειδικής έκδοσης των Ναυτικών Χρονικών, αφιερωμένης στην Γενιά των Λίμπερτυ.

Ειδικότερα τα Ναυτικά Χρονικά συμπληρώνοντας 85 χρόνια εκδοτικής παρουσίας, αποφάσισαν να τιμήσουν τη σημαντική επέτειο για την ελληνική ναυτιλία της αγοράς των 100 Λίμπερτυ από τους Έλληνες πλοιοκτήτες μέσω μίας ειδικής έκδοσης, αφιερωμένης στην Γενιά των Λίμπερτυ. Σε αυτή την προσπάθεια συνέδραμαν ιστορικοί, άνθρωποι της ναυτιλιακής αγοράς, καθώς και παλαίμαχοι ναυτικοί.

Στις 160 σελίδες του βιβλίου παρουσιάζονται:

(α) Ορισμένα από τα κύρια πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στις διαπραγματεύσεις για την αγορά των 100 Λίμπερτυ από την αμερικανική κυβέρνηση, τους: Μανώλη Κουλουκουντή, Νικόλαο Αβραάμ και Δημήτρη Κωττάκη,

(β) Ενδεικτικά παραδείγματα εφοπλιστικών οίκων του Αιγαίου, που αγόρασαν ορισμένα από τα 100 πρώτα Λίμπερτυ, καθώς και

(γ) Μαρτυρίες Ναυτελλήνων που εργάστηκαν σε Λίμπερτυ.

Την εκδήλωση προλόγισαν οι κ. κ.

Θοδωρής Δρίτσας, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Στάμος Ι. Φαφαλιός, χορηγός της Ιστορικής Έρευνας

Άννα Πολέμη, διευθύνουσα σύμβουλος REMI Maritime Corp.

καπτ. Ευάγγελος Κούζιλος, πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Λίμπερτυ

Το βιβλίο παρουσίασαν οι:

Σταύρος Χατζηγρηγόρης, Γενικός Διευθυντής Maran Gas Maritime Inc.

Ηλίας Μπίσιας, Διευθυντής Σύνταξης Ναυτικών Χρονικών και Συνεπιμελητής της Έκδοσης

Τζελίνα Χαρλαύτη, Καθηγήτρια Ναυτιλιακής Ιστορίας, Τμήμα Ιστορίας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Σταύρος Μιχαηλίδης, Υποναύαρχος (ε.α.) Λ.Σ.

Αναστάσιος Κουτσίμπελας, Ιστορικός

Παναγιώτης Καπετανάκης, Ιστορικός και Συνεπιμελητής της Έκδοσης

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο γενικός γραμματέας Υ.ΝΑ.Ν.Π. Γιάννης Θεοτοκάς, ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης, ο Β΄ Υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Γεώργιος Μπαρκάτσας, ο υποναύαρχος Λ.Σ. Ντούνης Αθανάσιος, ο Περιφερειακός Διοικητής της 1ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ο πρόεδρος του ΝΕΕ Γεώργιος Πατέρας, ο πρόεδρος του Committee Χαράλαμπος Φαφαλιός, η Αντιδήμαρχος Πειραιά Ειρήνη Νταϊφά, η πρόεδρος της HEMEXPO Ελένη Πολυχρονοπούλου, ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού Capt. Αντώνιος Μαρινάκης, η Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Αμαλία Πολυδωροπούλου, η γενική γραμματέας του Ιδρύματος «Αικατερίνης Λασκαρίδη» Σουζάνα Λασκαρίδη, εκατοντάδες ναυτιλιακές προσωπικότητες και πλήθος φίλων.

screenshot

 

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.