Προς υλοποίηση η παραχώρηση ακινήτων στους δήμους του παραλιακού μετώπου

Προς υλοποίηση η παραχώρηση ακινήτων στους δήμους του παραλιακού μετώπου

89
Προς υλοποίηση η παραχώρηση ακινήτων στους δήμους του παραλιακού μετώπου

Ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, η συνεργασία της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) με τους δήμους Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Αλίμου και Γλυφάδας, για την παραχώρηση της χρήσης του παραλιακού μετώπου.
Με τη συμφωνία, η οποία αποτελούσε πάγιο αίτημα των δημάρχων των παραλιακών δήμων της νότιας Αθήνας, διασφαλίζεται η πρόσβαση των πολιτών στα τμήματα του παραλιακού μετώπου, τα οποία οι Δήμοι θα μπορούν πλέον να αξιοποιήσουν και να αναπτύξουν εμπορικές δράσεις.
Για πολλά χρόνια, οι παραλιακοί δήμοι δεν είχαν λόγο στη διαχείριση του παραλιακού τους μετώπου, καθώς διέθεταν δικαιοδοσίες τόσο η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, όσο η ΕΤΑΔ, το ΤΑΙΠΕΔ και πολλές άλλες δημοτικές υπηρεσίες, με συνέπεια να δημιουργούνται γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.
Σημειώνεται πως το δικαίωμα χρήσης του παραλιακού μετώπου, παραχωρείται στους Δήμους για 15 + 5 χρόνια και σε ποσοστό εκμετάλλευσης 80% υπέρ του Δήμου και 20% υπέρ του Δημοσίου, ενώ στην παραχώρηση δεν περιλαμβάνονται τα κτίσματα τα οποία είναι σε λειτουργία και των οποίων την εκμετάλλευση έχει το ΤΑΙΠΕΔ.
Σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, η συγκεκριμένη ενέργεια αναμένεται να οδηγήσει σε «αναβάθμιση» του παραλιακού μετώπου, με λουτρικές, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις. Αυτό που απομένει να δούμε είναι, το αν και κατά πόσο, το πάγιο αίτημα των παραλιακών δήμων της νότιας Αθήνας θα επιφέρει άμεσα και ορατά οφέλη στους δημότες.
map

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.