5 πλοία της COSCO θα πλεύσουν από το Βορειοανατολικό Πέρασμα

5 πλοία της COSCO θα πλεύσουν από το Βορειοανατολικό Πέρασμα

326
5 πλοία της COSCO θα πλεύσουν από το Βορειοανατολικό Πέρασμα

Μιλώντας το περασμένο Σάββατο 8 Οκτωβρίου στο Ρέικιαβικ, στο πλαίσιο του «Arctic Circle Conference», ο Ding Nong, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της China Cosco Shipping Corporation, σε ειδική συνεδρία υπό τον τίτλο «Report from China Cosco Shipping Corporation», επιβεβαίωσε ότι σκοπός της εταιρείας είναι να αυξηθεί ο αριθμός των εμπορικών της πλοίων που επιλέγουν τους πλόες μέσω του Βορειοανατολικού Περάσματος.
Μάλιστα για το τρέχον έτος συνολικά 5 πλοία της COSCO θα πλεύσουν προς την Ευρώπη μέσω του Βορειοανατολικού Περάσματος, κατά μήκος των ακτών της Σιβηρίας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό πλοίων της εταιρείας που έχουν ποτέ πλεύσει στη συγκεκριμένη θαλάσσια οδό.
Να σημειωθεί ότι το πρώτο κινεζικό πλοίο που έπλευσε ποτέ στον Αρκτικό Ωκεανό ήταν το Yong Sheng, το 2013, ξεκινώντας το ταξίδι του από το λιμάνι Τάικανγκ της Κίνας με προορισμό το Ρότερνταμ.
Οι ειδικοί στον χώρο της ναυτιλίας υποστηρίζουν ότι το Βορειοανατολικό Πέρασμα θα καταστεί μία σημαντική οδός ναυσιπλοΐας και θα μπορούσε να ανταγωνιστεί την Διώρυγα του Σουέζ, συντομεύοντας τους χρόνους των εμπορικών διαδρομών Ασίας-Ευρώπης κατά σχεδόν εννέα ημέρες.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ROBIN UTRECHT

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.