Συνεχίζονται οι απώλειες της Zim Integrated Shipping Services

Συνεχίζονται οι απώλειες της Zim Integrated Shipping Services

138
Συνεχίζονται οι απώλειες της Zim Integrated Shipping Services

Η Zim Integrated Shipping Services κατέγραψε ζημίες $74 εκ. κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2016 έναντι κερδών $23 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2015, με την εταιρεία να κάνει λόγο για “πρωτοφανή χαμηλά επίπεδα ναύλων και δυσμενείς συνθήκες αγοράς”.
Η κακή επίδοση στο δεύτερο τρίμηνο ακολούθησε τις ζημιές των $56 εκ. του πρώτου τριμήνου με την Zim να δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου περίπου ένα μήνα αργότερα απ’ ότι αναμενόταν. Αιτία αυτής της καθυστέρησης ήταν οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές για την αναδιάρθρωση του χρέους πληρωμών που ανέρχεται στα $115 εκ., όπου φαίνεται να υπάρχει μία κατ’ αρχήν συμφωνία.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Alphaliner, η Zim βρίσκεται στην 16η θέση των ναυτιλιακών εταιρειών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με συνολική χωρητικότητα στόλου τα 337.177 TEUs που αντιστοιχεί στο 1,6% της παγκόσμιας προσφοράς χωρητικότητας.
Τον Ιούλιο, υπήρξε η φημολογία ότι η Zim θα προσχωρήσει στη συμμαχία της Maersk και της MSC με τη νοτιοκορεάτικη μεταφορική Hyundai Merchant Marine (HMM), έπειτα και από την διαφαινόμενη (εκείνη την περίοδο) πτώχευση της Hanjin.

Φωτο: Zim Integrated Shipping Services

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.