Ανακάλυψη νέου σημαντικού κοιτάσματος στην Αλάσκα

Ανακάλυψη νέου σημαντικού κοιτάσματος στην Αλάσκα

76
Ανακάλυψη νέου σημαντικού κοιτάσματος στην Αλάσκα

Τα πετρελαϊκά αποθέματα στην Αλάσκα αυξάνονται σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg κατά 80% μετά την ανακάλυψη νέου κοιτάσματος που φτάνει τα 6 δις. βαρέλια από την αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία Caelus, στον κόλπο Prudhoe Bay κοντά στις ακτές της Αρκτικής.
Στην Αλάσκα εξορύσσονται σήμερα 438.000 βαρέλια/ημέρα, πολύ λιγότερα σε σχέση με τα 2 εκατ. βαρέλια το 1988. Το νέο κοίτασμα θα μπορούσε να προσθέσει πάνω από 200.000 βαρέλια ημερησίως.
Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας, τα 2,4 δις. βαρέλια θεωρούνται ανακτήσιμα, δηλαδή αποτελούν ένα ιδιαίτερα σημαντικό κοίτασμα, σε σχέση με τα 2,86 δις. των συνολικών αμερικανικών πετρελαϊκών αποθεμάτων το 2014.
Σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο το οποίο και μετέδωσε την είδηση, ο CEO της Caelus Jim Musselman σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «η ανακάλυψη του κοιτάσματος είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Αλάσκα» και συνέχισε λέγοντας ότι «το μέγεθος του κοιτάσματος είναι ικανό να δημιουργήσει μακροπρόθεσμες επενδύσεις για τα επόμενα 30 με 40 χρόνια».

Πηγή: Bloomberg

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.