INTERCARGO: “ Ο κλάδος μας θα πρέπει να είναι υπερήφανος για τα...

INTERCARGO: “ Ο κλάδος μας θα πρέπει να είναι υπερήφανος για τα επιτεύγματά του”

317
INTERCARGO: “ Ο κλάδος μας θα πρέπει να είναι υπερήφανος για τα επιτεύγματά του”

Στις 3 και 4 Οκτωβρίου 2016 η INΤERCARGO (The International Association of Dry Cargo Shipowners) διεξήγαγε στο Λονδίνο τη Γενική Συνέλευση των Μελών της ενώ παράλληλα συνεδρίασε η Διοικούσα και η Τεχνική Επιτροπή.
Η INTERCARGO επανέλαβε την δέσμευσή της για έναν ασφαλή, αποδοτικό, υψηλής ποιότητας και φιλικό προς το περιβάλλον κλάδο θαλάσσιας μεταφοράς ξηρού φορτίου, καθώς και την υποστήριξή της προς μια ελεύθερη αγορά η οποία διέπεται από τους κανόνες του ελεύθερου και θεμιτού ανταγωνισμού. Τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν ήταν η εφαρμογή της Ballast Water Convention, η Ασφαλής Μεταφορά Φορτίων, η διαθεσιμότητα Εγκαταστάσεων Υποδοχής για Επικίνδυνα προς το Θαλάσσιο Περιβάλλον κατάλοιπα φορτίων, οι Ατμοσφαιρικές Εκπομπές/ CO2, τα Πρότυπα Σχεδιασμού πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου και σχετικού εξοπλισμού και η πειρατεία.
Η INTERCARGO θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για να πείσει τα περιφερειακά ανά τον κόσμο Port State Controls να θεσπίσουν διαδικασίες αυτοαξιολόγησης με σκοπό την στόχευση της διαφθοράς εντός των περιοχών τους. Ακόμη τονίστηκε η σημασία της έγκαιρης υποβολής από τα Μέλη στον IMO των εκθέσεων που αφορούν τα ναυτικά ατυχήματα, καθώς η κοινοποίηση των στοιχείων θεωρείται σημαντικό εργαλείο για τον εντοπισμό των αιτιών των συμβάντων επιτρέποντας παράλληλα να ληφθούν διορθωτικές ενέργειες.
Ο Πρόεδρος της INTERCARGO κ. Γιάννης Πλατσιδάκης ευχαρίστησε τα μέλη για τη σημαντική υποστήριξή τους, ιδίως ενόψει των πολύ δύσκολων ημερών για τον κλάδο θαλάσσιας μεταφοράς ξηρού φορτίου ενώ εξέφρασε και την αισιοδοξία του για τις προοπτικές του κλάδου.
Ο νέος Γενικός Γραμματέας της INTERCARGO κ. Κώστας Γκόνης δήλωσε μεταξύ άλλων πως η αγορά του ξηρού φορτίου πρέπει να είναι περήφανη για τις επιδόσεις της ως το φιλικότερο προς το περιβάλλον μέσο μεταφορών.

Φωτο: Ο πρόεδρος της Intercargo Γιάννης Πλατσιδάκης

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.