Ποια λιμάνια θα διεκδικήσουν το φετινό ESPO Award

Ποια λιμάνια θα διεκδικήσουν το φετινό ESPO Award

99
Ποια λιμάνια θα διεκδικήσουν το φετινό ESPO Award

Τα λιμάνια της Βρέμης, της Καρταχένα, της Δουνκέρκης, της Γουαδελούπης και της Ρίγας επιλέχθηκαν για το φετινό ESPO Award έπειτα από αξιολόγηση των προτάσεων που υπέβαλλαν.
Συνολικά 11 λιμάνια από όλη την Ευρώπη υπέβαλλαν πρόταση στο φετινό διαγωνισμό ο οποίος έχει ως θέμα “Nature in Ports” και στοχεύει στη βράβευση και ανάδειξη των καλύτερων πρακτικών λιμένων αναφορικά με την προστασία και την ανάδειξη της φύσης αλλά και των οικοσυστημάτων εντός της λιμενικής περιοχής.
Γενικά, τα ευρωπαϊκά λιμάνια είναι μέρη πολύτιμων οικοσυστημάτων τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα. Πολλές λιμενικές περιοχές γειτνιάζουν επίσης με περιοχές Natura 2000 ή αποτελούν περιοχές Natura 2000. Οι λιμενικές αρχές στην Ευρώπη επενδύουν αρκετό χρόνο και προσπάθεια στη διατήρηση και βελτίωση της ποιότητας της φύσης των λιμανιών.
Ο νικητής του όγδοου διαγωνισμού της ESPO θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής που θα λάβει χώρα στις 9 Νοέμβρη, στις Βρυξέλλες. Τα επιλεγέντα προγράμματα θα παρουσιασθούν στο site της ESPO μετά το πέρας της εκδήλωσης.
Το βραβείο ESPO θεσμοθετήθηκε το 2009 προκειμένου να προάγει τα καινοτόμα σχέδια των λιμενικών αρχών που βελτιώνουν την κοινωνική ενσωμάτωση των λιμανιών, κυρίως με την πόλη ή την ευρύτερη κοινότητα στην οποία βρίσκονται.

Φωτό: flickr.com/Allie_Caulfield

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.