Aλλαγές εκ βάθρων στην Maersk

Aλλαγές εκ βάθρων στην Maersk

176
Aλλαγές εκ βάθρων στην Maersk

Λίγες μόλις ημέρες μετά την αναδιάρθρωση στις επιχειρησιακές μονάδες του ομίλου Maersk με το διαχωρισμό των επιχειρησιακών λειτουργιών σε δύο ανεξάρτητα τμήματα, α) Μεταφορών και Logistics και β) Ενέργειας, ο δανέζικος κολοσσός προχώρησε σε αλλαγές και στην εκτελεστική διαχείριση του χαρτοφυλακίου του ομίλου.
Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν νέος Διευθύνων Σύμβουλος της APM Terminals θα είναι ο Morten Engelstoft, σήμερα διευθύνων σύμβουλος της APM Shipping Services και της Maersk Tankers. Ο Morten Engelstoft αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα την 1η Νοεμβρίου 2016. Επιπρόσθετα ο κ. Kim Fejfer, σήμερα Διευθύνων Σύμβουλος της APM Terminals και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου της Maersk θα αναλάβει αναβαθμισμένο ρόλο ο οποίος σχετίζεται με την Α.Ρ. Møller Holding A/S.
Στην Maersk Oil Διευθύνων Σύμβουλος αναλαμβάνει η Gretchen Watkins, σήμερα Chief Operating Officer της Maersk Oil. Η Grethen Watkins αναλαμβάνει τα νέα της καθήκοντα την 1η Οκτωβρίου 2016. Ο Jakob Bo Thomasen, αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Maersk Oil μετά από 27 χρόνια στον όμιλο Maersk, επτά εκ των οποίων στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Maersk Oil.
Σε ότι αφορά την Maersk Drilling, Διευθύνων Σύμβουλος ορίστηκε ο Jørn Madsen ο οποίος ασκούσε τα καθήκοντα του διευθύνοντα συμβούλου της Maersk Supply Service, θέση την οποία κατείχε από το 2015. Ο Jørn θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα μετά το διορισμό νέου Διευθύνοντος Συμβούλου στη Maersk Supply Service.
Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ορίστηκε και στην Maersk Tankers με τον Christian M. Ingerslev (μέχρι πρότινος COO της εταιρείας) να αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Νοεμβρίου 2016.
Όπως φαίνεται ο όμιλος Maersk προχώρησε σε εκτεταμένες αλλαγές στα ανώτερα επίπεδα διοίκησης, εν μέσω δύσκολων οικονομικών συνθηκών στις περισσότερες από τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιούνται οι εταιρείες του ομίλου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.