Tα $3,3 δις άγγιξαν οι εξαγωγές του Μπαγκλαντές!

Tα $3,3 δις άγγιξαν οι εξαγωγές του Μπαγκλαντές!

112
Tα $3,3 δις άγγιξαν οι εξαγωγές του Μπαγκλαντές!

Ρεκόρ εξαγωγών σημείωσε το Μπαγκλαντές για το μήνα Αύγουστο σύμφωνα με το Export Promotion Bureau (EPB). Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδα από εξαγωγές άγγιξαν τα $3,3 δις, ποσό αυξημένο κατά 20% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2015.
Τα προϊόντα που σημείωσαν τα μεγαλύτερα ποσοστά αύξησης ήταν τα φρούτα, τα είδη ένδυσης, τα δερμάτινα είδη, τα αλιεύματα και τα φαρμακευτικά.
Σημειώνεται πως οι εξαγωγές των φρούτων σημείωσαν κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, αύξηση της τάξης του 57% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2015. H ποσότητα φρούτων από εξήχθη άγγιξε τους 74.297 τόνους, συνολικής αξίας $61,586 εκ., γεγονός που αναβαθμίζει σημαντικά τα φρούτα ως προϊόν εξαγωγής για τη χώρα.
Τονίζεται πως σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, αναμένεται περαιτέρω αύξηση των εσόδων από εξαγωγές κατά τους επόμενους μήνες.
Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως το Μπαγκλαντές είναι η 61η μεγαλύτερη εξαγωγική οικονομία στον κόσμο σύμφωνα με το Economic Complexity Index (ECI), ενώ το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας παραμένει ελλειμματικό από το 1976 μέχρι σήμερα, κυρίως λόγω του μεγάλου όγκου εισαγωγών σε πετρέλαιο και παράγωγα πετρελαίου.
Κύριοι εμπορικοί εταίροι του Μπαγκλαντές ως προς τις εξαγωγές αποτελούν οι ΗΠΑ ($5,23 δις), η Γερμανία ($5,11 δις), το Ηνωμένο Βασίλειο ($3,13 δις), η Γαλλία ($2,24 δις) και η Ισπανία ($2 δις).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.