Προς νέα μείωση των επενδύσεων βαδίζει η Petrobras

Προς νέα μείωση των επενδύσεων βαδίζει η Petrobras

60
Προς νέα μείωση των επενδύσεων βαδίζει η Petrobras

Το νέο στρατηγικό πλάνο της Petrobras για το 2017 – 2021, προσανατολίζεται προς νέα, περαιτέρω μείωση των επενδύσεων, γεγονός που αντικατοπτρίζει πλήρως τις αρνητικές συνθήκες που επικρατούν στην πετρελαϊκή αγορά.
Σύμφωνα με το αναθεωρημένο πλάνο, ο βραζιλιάνικος κολοσσός, προσανατολίζεται σε επενδύσεις οι οποίες αγγίζουν συνολικά τα $74,1 εκ. – ποσό μειωμένο κατά 25% σε σχέση με την τελευταία έκδοση του Ιανουαρίου για τους στρατηγικούς στόχους της περιόδου 2015- 2019.
Το νέο στρατηγικό σχέδιο έχει ήδη λάβει τη σχετική έγκριση του διοικητικού συμβουλίου της Petrobras, ενώ είναι σύμφωνο με το στρατηγικό στόχο της εταιρείας που ανακοινώθηκε τον Αύγουστο και αφορά στις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, με σκοπό τον οικονομικό εξορθολογισμό και την κάλυψη των ταμειακών αναγκών της Petrobras, εν μέσω της συνεχιζόμενης μείωσης των διεθνών τιμών του πετρελαίου.

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/MARCELO SAYAO

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.